Доскуча му втори клас: 12-годишно момче завърши колеж с 5 дипломи

04 юни 2023 23:49   1733 прочита


В САЩ 12-годишният Кловис Хунг от Калифорния влезе в световни заглавия, след като завърши колеж този месец. Момчето, което влезе в колеж на 9-годишна възраст, стана най-младият човек в 108-годишната история на колежа Фулъртън, спечелил не една, а пет асоциирани степени.

Кловис Хунг учи в обикновено училище до 7-годишна възраст, когато се "отегчава" от втори клас, пише Next Shark. Майка му, Сонг Чой, която е учителка повече от 20 години, решава да го обучава у дома.

"Съпругът ми и двете ми дъщери казаха, че съм луда. Но аз вярвам на инстинкта си. Знам, че той е много уникално дете, защото е много любопитно и умно", каза Чой в интервю за Los Angeles Times .

Тийнейджърът завършил колеж, получил 5 дипломи, домашно обучение, обучение, образование, завършил,цял екран

Кловис завършва колеж с програма за "специален прием", която го квалифицира за висше образование. Снимка: Los Angeles Times

След една година домашно обучение Кловис постъпва в колежа Фулъртън. Решението му да се запише е вдъхновено от друг възпитаник на институцията, Джак Рико, който преди това постави рекорд, завършвайки с четири степени на 13-годишна възраст през 2020 г.

„Аз също исках да бъда най-младият абитуриент. Не очаквах да го надмина“, каза Кловис в интервю за KABC.

На 20 май момчето счупи рекорда на Джак, като прекоси сцената и спечели пет дипломи за асоциирани изкуства: история, социални науки, социално поведение и саморазвитие, изкуства и човешко изразяване, природни науки и математика. Средният му резултат е 3,92.

"Чувствам се горд от себе си. Упоритата работа най-накрая се отплати", каза той в официално прессъобщение.

Кловис завършва колеж с програма за „специален прием“, която му позволява да влезе във висше училище, докато завършва програма за домашно обучение. Той призна, че е бил малко нервен, когато е влизал в нова класна стая в началото на всеки семестър.

„Първият въпрос, който учителите и съучениците обикновено задават, е на колко години съм. Те са изненадани от това, което правя тук, и винаги се интересуват от оценките на контролни и изпити. След известно време обаче показах сериозно отношение към ученето; всички те вярват в способността и решимостта ми да получавам добри оценки“, каза той./glasnews


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката