Ето кой пусна за продан 12-годишната Клеопатра за 100 000 евро

06 февруари 2018 10:53   1 коментар   4523 прочита


Скандална обява във Фейсбук за продажба с цел женитба вече е свалена, а отдел „Закрила на детето“ се самосезира.

Скандална обява във Фейсбук за продажба с цел женитба на 12-годишно момиче, предизвика намесата на социалните в русенксото село Ветово.

Moмичето се казва Клеопатра, a снимката й е пусната в група за покупко-продажба на вещи. Определената цена на детето с цел „женидба“ е 100 000 евро.

Момичето живее в селото, заедно с майка си, баща си и още трима братя и сестри. Всички знаят за случката, но я определят като „шега“, според майката, Клеопатра сама го е направила, и докато родителите пускали обява на вещите си, тя решила да пусне снимка на себе си.

„Когато стане голяма, тогава ще я продаваме – поне към двадесет и една“ аргументира се майката

Скандалната обява е забелязана и от социалните служби, които предприемат мерки и разбират, че снимката е публикувана със знанието на родителите, които определят постъпката като „детско забавление“. Обявата вече е свалена.

„Мерките, които ще бъдат предприети от наша страна е детето да бъде насочено към Център за обществена подкрепа, какъвто има разкрит в селото – там детето и родителите ще ползват психолог и работа със социални работници“, коментира Яница Рачева от „Дирекция социално подпомагане“, категорна е Яница Рачева от „Дирекция социално подпомагане“

Майката осъзнава сериозността на случката и е категорична, че не би продала детето.

/trafficnews.bg/


Още за: обява   продажба   отдел   Още от: Живот

Принтирай статия
1 коментар
07 Февруари 2018 21:49 | Муто
Оценка:
2
 (
2
 гласа)

Айди и ромите почнаа да правят "цигански работи"!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката