Голямата любов на певеца! Панайот Панайотов преборил алкохолизма!  Господ и съпругата Емилия му помогнали  да си стъпи на краката 

01 април 2024 08:17   2394 прочита


 
 
Панайот Панайотов е рекордьор в историята на шоуто за имитации „Като две капки вода“, защото е най-възрастният участник, качвал се на сцената му. На 28 март естрадният певец ще навърши 73 години, но продължава да бъде в завидно добра форма. Панайот споделя, че няма никакви болежки, а за здравето му се грижи съпругата му Емилия. На нея той дължал и преборването на алкохолната зависимост. 

„Алкохола го отказах, защото много зле ми влияеше, почнах да ставам сприхав и неадекватен. Не е задължително да ти се случи нещо драматично, за стигнеш до Господ. При мен стана неусетно. Преди бях нехаен, невъздържан, скандалджия… Да не говорим за борбата ми с алкохола. И всичко това беше преодоляно благодарение на моята връзка с Всевишния, която ми създаде съпругата ми Емилия. Сега бди над мен като орлица. Грижи се за всичко – за дрескода ми, за здравословното ми състояние… За кратък период имах високо кръвно вследствие на нервното напрежение, но Емилия и с това се справи. От всичко разбира. Пожелавам на всеки да има такава съпруга“, хвали жена си Панайотов,пише ретро бг . 

Скоро двамата ще отбележат и своята рубинена сватба, а именно 40 години от сключването на брака им. „До мисълта за развод не сме стигали, но сме имали много препирни, търкания и скандали. В началото на брачния ни живот бях експлозивен, като един истински Овен. Думата ми изпреварваше мисълта и това беше ужасно! Дори сега не знам как ме е издържала Емилия. Проявила е голям героизъм. Колкото и да звучи тривиално – тя е направила много компромиси! “, казва за половинката си певецът. 

В личен план най-голямото щастие за Панайотов е, че открива точната жена нито прекалено късно, нито прекалено рано. Живота си дели на две – преди и след Емилия, възпята от него в песента „Хей, шопкиньо, ти, моя съдба... “. Преди да я срещне, вече е на върха на славата и не може да се отърве от женско внимание. Дамите са луди по него и той се наслаждава на това обожание. И така до паметната дата 19 януари 1983 г., когато среща за първи път Емилия. Тя тъкмо си е купила първата кола от „Мототехника“ и празнува придобивката в „Новотел Европа“. Той пък пее там по това време и се познава с една от нейните приятелки, като в пауза между изпълненията си се присъединява към познатите лица в публиката. Така двамата се запознават. След това Емилия заминава за Гърция, но това не е краят за тях. 

Веднъж, докато шофира в София, хубавицата чува клаксон зад себе си и вижда как кола кара след нея, после я изпреварва, а шофьорът ѝ дава знак да спре на първата отбивка. И срещу нея изниква усмивката на Панайот. Такава е втората им среща. След нея двамата започват да се виждат почти всеки ден до момента, в който – отново на пътя – Емилия получава предложение да сподели живота си с този на естрадната звезда. Сватбата е на 8 април 1984 г. на същото място, откъдето започнало всичко – бившият вече „Новотел Европа“. Съпругата на Панайот е вдъхновението му не само за „Шопкиня“, но и за песните „Ема“ и „Емилия“. Панайотов е признавал, че тя е голямата му любов и човекът, който го разбира най-много, а той би умрял за нея, макар да се надява да не се налага. Емилия винаги е до него в добро и лошо. Двамата не съжаляват, че не са успели да станат родители. 
 

 
 


Още за: Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката