Живот като във филма "Петдесет първи срещи". Рядката болест на Меган.. Млада жена разказва 

21 март 2021 05:19   4 коментара   5819 прочита


  
21-годишната Меган Джаксън страда от рядко неврологично заболяване, което причинява загуба на краткотрайната памет. Заради него може дори да не разпознае своите близки или случки от преди часове. 

Затова тя води дневник, в който да описва живота си. Диагностицирана е преди пет години, когато е на едва 17-годишна възраст. 

Състоянието се провокира от емоциите й. Положителните или отрицателните събития, смехът и дори силен шум може да провокират болезнени припадъци, след които да загуби спомени. 

Много нейни познати откриват прилики с популярния филм "Петдесет първи срещи". 

Мегън живее в Лийдс, Англия, а животът й се променя драматично в ученическите години. Припадъците карат нейната майка спешно да я заведе в болница, където е диагностицирана с функционално неврологично разтройство. 

Оттогава животът на Меган е повлиян от заболяването. Тя разказва как един ден, след като е заложила на конни надбягвания и печели - от радост припада. Събуждайки се, близките установяват, че тя няма спомен от случая. 

Младото момиче дори е уволнено заради състоянието си. Впоследствие в паметта й този момент се губи, а един ден тя се събужда с намерението да отиде на работа. 

"Депресиращо е. Имам припадъци често през деня. Трябва да внимавам, дори когото се смея, състоянието влияе на всеки момент от живота ми", разказва Меган. 

"Понякога сутрин мога да забравя дори коя е любимата ми храна. Един ден мога да напазарувам, а на следващия да се чудя защо съм купила подобни продукти", продължава тя. 

Личният й живот също страда от заболяването, темата за брака е табу, защото подобен емоционален момент вероятно ще доведе до нов припадък. 

Нейната половинка се притеснява дори да й прави изненади, защото емоцията може да повлияе на Меган отрицателно. 

Роднините ѝ са предупредени никога да не включват телевизора, когато дават любимото й комедийно шоу, заради ефекта, който то има върху момичето. 

Самите припадъци са тежки, освен загубата на памет, след някои от тях момичето прекарва дни на легло. Тя не чувства краката си и не може да отиде до някое от другите помещения в дома си. 

Понякога Меган получава тикове, затрудняване на речта, а след един от тях не е могла да говори. В такива моменти тя разчита на своите близки и приятелката си Тара. За да я успокои, 22-годишното момиче свири някои от любимите й песни. 

"Когато погледнете профила ми в Инстаграм, ще си помислите, че съм обичайно 21-годишно момиче, което излиза с приятели, ходи на почивки и живее нормален живот. Но в действителност, не мога да правя повечето неща, които желая". 

Момичето не може да шофира, да излиза самостоятелно и дори да се къпе, без да има някой, който в случай на припадък да й помогне. 

Днес Меган е създала свой профил в социалната мрежа TikTok, където споделя живота си, белязан от заболяването. По този начин иска да помогне на други с нейния проблем, като им даде личен пример. Тя разказва, че каузата да привлече внимание към проблемите на хората със скрити проблеми, осмисля живота й. 

Профилът й е изключително посещаван и има над 280 000 последователи. Някои от тях решават да и помогнат, като създават сметка, в която всеки може да направи дарение за Мегън. Парите са предназначени за лечението на младото момиче и покриване на част от болничните й разходи. 

Превод: GlasNews. bg 


Още за: мегън   филма   рядка болест   Още от: Живот

Принтирай статия
4 коментара
09 Април 2021 08:46 | KerryBidge
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Continue
Pin Up Bet brasil gabinete pessoal


09 Април 2021 16:03 | JacobHourf
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

browse around these guys
https://pinupcassino.com/pin-up-casino-inscricao/


09 Април 2021 18:30 | Gregorywem
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

https://lordfilm.cat/film/
https://lordfilm.cat/serial/
https://lordfilm.cat/filmy/2022/
https://lordfilm.cat/filmy/2023/
https://lordfilm.cat/filmy/amerikansie/
https://lordfilm.cat/mul/
https://lordfilm.cat/poborki/
https://lordfilm.cat/filmy/boevi/
https://lordfilm.cat/film/komedija/
https://lordfilm.cat/filmy/triler/
https://lordfilm.cat/film/uzhasy/
https://lordfilm.cat/filmy/fanastika/
https://lordfilm.cat/filmy/erotica/
https://lordfilm.cat/filmy/dlya-vzroslyh/
https://lordfilm.cat/filmy/18klubnichka/
https://lordfilm.cat/index.phpp
https://lordfilm.cat/index.html
https://lordfilm.cat/index.phpp
https://lordfilm.cat/index.sh
https://lordfilm.cat/index.bat


09 Април 2021 23:00 | Davidhic
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Услуги выездного шиномонтажа - Правка дисков СПБ, Выездной шиномонтаж в Ленинградской области
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката