Първата дама с нови амбиции! Деси Радева иска пост в ООН

09 октомври 2021 06:28   1 коментар   7889 прочита


 
Първата дама Десислава Радева е споделила любопитни детайли от професионалната си биография в бизнес социалната мрежа Linkedin, където потребители от цял свят си търсят работа и въвеждат публично трудовите си характеристики. 

Досега съпругата на президента Радев споменаваше с гордост единствено за стажа си във фабриката за бира „Загорка“, както и във ВВС, където всъщност пламва любовта им. Наскоро обаче е добавила и другите си работодатели през годините. Официално тя твърди, че трудовият ѝ стаж е започнал през 2002 г., като е спестила, че преди това е работила като манекенка, сервитьорка в Студентски град, а после и като секретарка на Слави Трифонов. До 2006 г., в продължение на 4 лета, Деси е била асистентка на шефа на „Загорка“.

Напуснала заради нервен срив и после почти година е изкарала като безработна, преди да постъпи в голям столичен хипермаркет за продажба на строителни материали. Уви, търговията с тухли и железария не била по вкуса ѝ, в колектива на магазина тя се задържала едва 10 месеца.

Веднага след напускането си се уредила в клона на престижната компания за човешки ресурси у нас – „Менпауър“, която е основана в САЩ преди повече от 70 години, пише Ретро бг .. Там работела като служител, който отговарял за назначаването на персонал, но издържала на позицията само 8 месеца.

Амбициите ѝ се простирали по-далече и решила да пробва уменията си в швейцарската компания за реклама и пиар „Топ Комюникейшън“, където работила като мениджър година и 1 месец. Радева обаче не е посочила в кой клон на фирмата е практикувала и дали стажът ѝ е минал зад граница, тъй като дружеството е основно локализирано в немскоговорещите страни.

През 2010 г. Десислава съвсем сменила посоката на професионалния си път и получила назначение в благотворителната фонданция „Работилница за граждански инициативи“. Според биографията си Деси е била маркетинг мениджър в организацията, но защо е напуснала след само 9 месеца там, остава мистерия.

В същата година тя получава и знаковото назначение във ВВС, където работи паралелно на две длъжности до старта на първата кампания на Румен Радев за президентските избори през 2016 г., когато те все още нямат брак и живеят заедно като любовници. 

От 2017 г. насам президентшата се хвали, че е собственик на фондация „Живата вода на България“, която бе замряла близо 2 години. След като направи 2 издания на състезанието за ученици „Пазим езика си“, Деси се завърна на бял кон в благотворителността, подемайки нова инициатива в стила на Людмила Живкова за строеж на музикален комплекс в България. Очевидно Радева не е спряла да се интересува от работния пазар и планира все някой ден да скъса с професията „първа дама“.

Поради тази причина тя записа и завърши магистратура „Политически патологии“ в СУ на 50-годишна възраст. В бизнес мрежата Деси е посочила, че се интересува от ООН и е съвсем възможно погледът ѝ да е устремен на там и да се готви за международна кариера.

През последните година и половина тя е изцяло в сянката на мъжа си, след като на излиянията ѝ във фейсбук бе наложено „вето“ и е зажадняла за професионални изяви, коментират хора от нейното обкръжение. 

 
 

 

 
 

1 коментар
13 Октомври 2021 07:51 | Льоня Брежнев
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Може да я вземат да им носи кафета през почивките, има солиден стаж по тази професия при чалгарите!
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката