Сърцето на удавено момче спря да бие за два часа, а после се случи чудо

15 март 2019 09:32   1958 прочита


Ученик от Цзунчан, Китай си играел край неголямо езеро, когато се подхлъзнал случайно и паднал във водата. След време възрастните се сетили, че никой не го е виждал скоро, но вече било късно, пише The Sun.

53-годишният Янг Ю, който спасил детето, разказва че той пристигнал тук на почивка и видял как на повърхността на езерото плават детски панталонки. Развикал се за помощ и се хвърлил във водата. На дъното открил момчето, което лежало с лицето надолу. Детето веднага било откарано в болница и лекарите, като видели, че не диша, започнали да му правят сърдечно-белодробна реанимация. 

Лекарите го реанимирали 40 минути, но безрезултатно - нямало нито дишане, нито сърцебиене.  Медиците вече били готови да констатират смъртта на момчето, но майка му със сълзи на очи ги помолила да не спират.

Специалистите продължили реанимацията и включили момчето към апарата за белодробна вентилация.  

"Нямах сили да им откажа. А и кой на мое място би им отказал?", споделя д-р Ван Бо.

И ето че след 110 минути детето започнало да диша самостоятелно. Лекарите били изумени. Момченцето било откарано в болницата Ибиня за по-нататъшни изследвания, защото кислородният глад може да е нарушил работата на главния мозък, но патологии не били открити.

Доктор Ван Бо признава, че такова мистериозно и чудесно възкръсване се случва за първи път в 14-годишната му практика./zdrave.to


Още за: ученик   езеро   вода   Още от: Живот

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката