Мъчи ви двойна гушка? Ето как лесно да се отървете от нея!

22 април 2019 09:37   1791 прочита


Ако при вида си на отражението в огледалото започнете да забелязвате, че имате двойна брадичка или пък просто, че кожата на шията ви се е отпуснала, то тогава е добре веднага да вземете мерки, за да не се докарате до окаяно положение.

Ето няколко съвети и насоки какво може да направите, за да й кажете „сбогом“ още преди да сте се сближили прекалено. Ще постигнете повече от отлични резултати, просто следвайте думите ни.

За да поддържате кожата си еластична колкото е възможно по-дълго, трябва да се грижите много добре за нея – да нанасяте маски и да й правите ежедневен масаж. Сутрин, докато си взимате душ, изплакнете шията си със студена вода и насочете душа директно към нея.

Масажите трябва да се с леко пляскащи движения – потупвайте се леко с длани по шията в посока отдолу нагоре. След това масажирайте с пръсти кожата там. По време на взимането на душ е добре да масажирате шията си със сапунени ръце.

Друг вид гимнастика е, като оформите устните си за произнасяне на буквите „У“, „И“ и „О“. Това упражнение укрепва един от мускулите на шията.

Следващото упражнение е добре да се прави пред огледалото. Поставете пръстите на едната си ръка върху ключицата, а пръстите на другата ръка върху брадичката си. След това спускайте ъглите на устата си надолу и опъвайте мускулите на шията. Ще може да видите как кожата ви се мести нагоре надолу. Повтаряйте това упражнение няколко пъти като напрягате и отпускате този мускул.

Съветваме ви да си направите компреси от билки или пък от зеленчуци или плодове, като го поставите или напоите шал с тях и го увиете около шията си. Препоръчва се да правите това всеки ден.

Може да използвате и маската „картофена кожа“. Трябва да обелите един суров картоф. След това сложете обелките на ленти около шията си и ги притеснете с шал, за да се задържат. Стойте така около 40 минути. След това е добре да си сложите хидратиращ крем./jenata.blitz.bg


Още за: гушка   огледало   брадичка   Още от: Красота

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката