10 признака, че притежавате вроден и уникален стил!

14 август 2019 09:44   3618 прочита


Усещането за стил може и трябва да бъде оформено и развито, докато остаряваме, да сме по-опитни, да опитаме нови роли в живота си. Но за някои това е трънлив път на изпитание и грешки, а други притежават модни качества от раждането си.

Има 10 признака, които показват, че в себе си държите една стилна тигрица. Дори да се припознаете и в половината от тях, трябва да знаете, че сте изключително рядко явление! 

1. Можете да различите това, което ви харесва с това, което наистина ви отива.

2. Може би никога не сте чели книгите на Йоханес Итен или ръководството на Михаил Матюшин за правилата на цветовите комбинации. Но вие интуитивно хармонично подбирате цветни аксесоари към визията си.

За вас понятието „цветна хармония“ не е абстракция, а норма на живот.

3. Физически усещате несъответствието на нещата.

Хората с вродено чувство за стил могат да затруднят приемането на подаръци. От една страна, не искат да обиждат близките си с отказ или недоволство, от друга страна, всяка фалшива нота ги кара да се чувстват неудобно.

4. Способността да се комбинират текстури и тъкани. Хората с вродено чувство за стил не е необходимо да обясняват, че бельото е добро само с памук, а коприната е „многожъчна“. Те просто се чувстват така.

5. Вашите визии  винаги предизвикват възхищение на другите. Често това изисква известна устойчивост на стрес. Със сигурност ще има хора в обкръжението ви, които искат да ви подражават.

6. Не се страхувате да нарушите кодовата книга на модните клишета. Понякога естетите изпреварват времето, очаквайки модните тенденции пред другите. Необходима е смелост да не се обличаш като всички останали.

7. Имате собствено виждане за нещата и тактично можете да го защитите. Никакви трикове на търговските консултанти няма да ви объркат.

8. Може да имате някои сезонни неща, но винаги има нещо, което определя облика и характера ви, то е вашия подпис.

 „О, това е в твоя стил“, могат да кажат приятелите и винаги ще са прави.

9. Какъвто и стил на облекло да изберете, винаги изглеждате подходящо.

Можете дрезгаво да спорите дали е допустимо да носите норкови пантофи за бизнес костюм, но възможността да се обличате „в контекста“ на събитията и да следвате официалните правила ви кара да се чувствате добре във всяка ситуация.

10. Красиво или удобно? И двете наведнъж! Носенето на удобни неща стилно е трудно да се научи. /jenata.blitz.bg


Още за: стил   раждане   книги   Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката