6 златни съвета, които да следваме при избора на дизайнерска чанта

24 август 2019 09:45   1818 прочита


Казват, че освен към обувки жените имаме слабост и към дамски чанти. Ами… вярно е! Съвсем неслучайно дамската чанта е сред нещата, които правят първо впечатление, и именно заради това купуването на нова чанта е вълнуващ момент. И почти винаги труден избор, ако трябва да бъдем напълно честни! Именно затова избрахме днес да ви разкажем за 6-те стъпки, които са важни и, поне според нас, улесняващи до някаква степен избора на първата (пък и всяка следваща) дизайнерска чанта…

Добра инвестиция

Може и да прозвучи банално, но да определите бюджета е първата и най-логична стъпка, която следва да направите, когато решите да притежавате първата (а и всяка следваща) дизайнерска чанта. Различните дизайнерски брандове попадат и съответно в различни ценови категории, заради това изборът ви би бил по-лесен, имайки ако не конкретна, то поне ориентировачна сума, която сте склонни да похарчите за нова чанта.

По дизайн на…

Споменахме разнообразието от модни марки и точно това е следващата стъпка, която трябва да направите – да си изберете една или две, чиито колекции да разгледате по-обстойно. Защо? Защото иначе рискувате да се изгубите в лабиринта от дизайнерски предложения и накрая да сте видели толкова много, че да  не може да изберете нищо. Как да се спрете на  конкретна марка? Това вече е труден въпрос – много зависи от вашия личен стил, отново от бюджета, от предпочитанията ви като цяло, затова – оглеждайте се, може да получите вдъхновение отвсякъде – списания, витрини, приятелки… Мислим, че знаете за какво говорим!

Размерът… винаги има значение

Размерът на чантата следва да бъде съобразен с вашите ежедневни нужди и навици, именно това ще ви гарантира, че ще носите своята любима дизайнерска чанта достатъчно често. Съгласете се, че един клъч ще бъде разхождан много по-рядко от модел чанта, в който може да се събере всичко необходимо в ежедневието ви (а понякога то е много, твърде много). Разбира се, по отношение на размера следва да направим уточнението, че не бива да се водите само и единствено от тенденциите. Те се променят главозамайващо бързо! Ако искате да имате чанта, която да може да носите в продължение на няколко сезона, то изберете максимално класически модел със среден размер. Повярвайте ни, колкото и да се променят тенденциите, една подобна чанта винаги ще бъде добро решение!

Игра на цветове

След като изберете каква форма и големина да бъде чантата, идва време за следващия важен детайл – нейния цвят. Искате ли чантата ви да бъде по-универсален тип, който да може да носите няколко сезона? Ако отговорът на този въпрос е „Да!”, то тогава се насочете към класическите цветове. Черното винаги е било синоним на класика, а тъмно синьото и сивото също са добро решение, ако търсите разнообразие. Водещото правило при класическите цветове/модели е „нищо, което ви отегчава”.

Обличате се по-екстравагантно и обичате да привличате погледите? Чудесно! Тогава проявете смелост и си изберете чанта в нестандартен и ярък цвят. Ярко червено, неон, наситено лилаво… всичко е позволено. Всъщност на същите цветове чанти може да заложите и ако не сте чак толкова екстравагантни, всеки има нужда от цветен акцент… поне един, нали? При цветовете няма правила, затова – експериментирайте!

Удобство без компромис 

Цветът, големината и моделът безспорно са важни, но също толкова важно е и… чантата да ви бъде удобна. Именно удобството е нещо, с което не бива да правите компромис. Преценете какво най-често носите със себе си… Искате ли да носите таблет/лаптоп в същата чанта или сте склонни да носите втора? Пътувате ли с градски транспорт, ако да, то важно е чантата да се затваря с цип, за да гарантира безопасността на вещите ви. А с какви обувки възнамерявате да комбинирате най-често чантата? И още, и още… Изборът е труден, знаем! Просто вземете всяка чанта, която харесате в ръка, застанете пред огледалото, огледайте се, няколко пъти даже! Как се чувствате?

Не всичко и не на всяка цена

Ако търсите съвършената чанта, то много вероятно е да я търсите дълго време. Въпреки това обаче, ако нещо ви притеснява, то отново – не правете компромиси. Ако недостатъкът не е достатъчен, за да компенсира всичко, което харесвате, то значи това не е вашата чанта. Продължете да разглеждате! Ако обаче „нещото” е толкова дребно, че дори не ви е направило впечатление в първия момент, то може би трябва да (си) дадете шанс. Повече от вероятно е, след като започнете да я носите, толкова да свикнете с новата си чанта, че дори да забравите какво точно не сте харесвали в нея. И така, докато намерите съвършената… до последния шев! Тя съществува, сигурни сме! /fashioninside.bg


Още за: съвети   чанти   впечатление   Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката