Гордост! Красива българска дизайнерка покорява света на модата

21 ноември 2020 07:38   3632 прочита


   Млада българска дизайнерка покорява световната сцена с таланта си, а нейни модели влязоха в италианското издание „Vogue“. Елизабет Кайн е само на 24 години, но брандът й LIZA KAIN вече е разпознаваем извън България. „Винаги съм имала афинитет към модата и изкуството, както и към това да експериментирам, създавайки по-нестандартни визии.

В ранна детска възраст обожавах да променям, понякога съсипвайки, дрехите, които вече имах. Подбудата за тези ми действия бе чрез дрехите да олицетворя по- добре себе си и това, което искам да пресъздам като усещане“, споделя Елизабет в интервю на Силвия Прибиловска за Vesti. bg и „Вдъхновените“. Първоначалните планове на младата българка са да следва икономика, но вместо това, преди пет години заминава да учи моден дизайн в Лондон.

През годините нейни модели участват в топ дефилито на годината - "Седмицата на модата" в Лондон. Именно там е забелязана и от италианското издание на списание Vogue публикува снимки на палто, направено от Лиза. Изработката на дрехата отнема месеци денонощен труд. „След много безсънни нощи щоуто мина за един миг, а този миг ми позволи колекцията ми да достигне до различни медии и артисти, които след това носиха моите дрехи на различни точки на света.

Палтото-цвете, публикувано във Vogue, е една от най-сложните ми конструкции“, разказва дизайнерката. Благодарение на всички тези успехи Лиза събира смелост и отваря своя първи шоурум на ул. Солунска 36 в София в края на 2019 г. Моделите й се отличават по това, че във всеки един от тях влага частица от себе си. „Старая се да допринасям както с дизайн, така и с изпипани конструкции, които могат да обгърнат женското тяло.

Радвам се, че мога да предложа на своите клиенти възможността да променяме заедно, да пресъздаваме тяхното виждане и усещане чрез персонално изработените текстили и бродерии“, посочва Елизабет Кайн. В професионалния си път Лиза преминава и през трудни моменти, особено в тези несигурни времена на пандемия. „В момента до голяма степен развитието на модния свят е ограничен. Старая се да гледам възможно най-позитивно и да използвам тези трудни времена, за да отдъхна и развия креативността си.

Ще се радвам да имам възможност да се възползвам от бъдещите иновации в сферата, за да изградя един съвременен бранд, който се грижи както за нуждите на своите клиенти така и за бъдещето ни на Земята“, казва още LIZA KAIN


Още за: дизайнерка   българска   света   мода   Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар




Въведете кода от картинката