Хелена Шаржел – 80-годишното момиче - дизайнер на бельо

01 януари 2022 09:35   4325 прочита


 

80-годишната бразилка, стана известна по цял свят с фотосесия, на която позира по бельо. Тя също така е дизайнер на бельо за улегнали дами. Ето какво открихме за тази интересна дама:

Не възрастта прави моделите, а случаят с Хелена е истинско доказателство за това. В края на изминалата година бразилката позира по бельо част от последната й колекция.

Тя е дизайнер на бельо предназначено за всякакви жени, включително за по-възрастни дами.

"Бельото ми е удобно и помага да подчертае добре формите. Имам ясна цел: да накарам жените, които са над 60 да заблестят и да престанат да бъдат игнорирани от света на модата."

„Ако мога аз, можете и вие“, пише тя в профила си в Instagram, където дава глас на борбата си. „Почти 80-годишното момиче“, както сама се определя Хелена, иска да накара всички жени над определена възраст да излязат на светло и да не се срамуват от себе си.

От дете, Хелена скицира дрехи и работи години наред в текстилната индустрия. След като се пенсионира, бразилката решава да създаде собствена модна линия. Така вече има няколко колекции бельо  в колаборация с бразилската марка бельо Recco Lingerie.

В перфектна форма без фитнес

Дъщерята на полските имигранти, Хелена започва да прави дрехи като тийнейджър и да ги продава в магазина на родителите си.

Това е началото на професионалния й път, който цял живот е свързан с модата.

През годините бразилката се омъжва два пъти и има две деца. Сега тя е горда баба на петима внуци, някои от които носят нейните дизайни.

Пенсионирането изобщо не подхожда на тази изпълнено с енергия 80-годишно момиче, което се движи с лекотата на някой с десетилетия по-млад.

"Благодаря на Бог, че не е нужно да ходя на фитнес - казва тя, правя пилатес три пъти седмично, което е добре за мен и моя дух."

„Абсурдно удобно“

Решението на Шаржел да дефилира по бельо е много дръзко в страна като Бразилия, където възрастните жени се третират така, сякаш „вече не съществуват“.

Тя напомня, че има живот след 60, 70 и той може да бъде секси, може да е забавен и също може да бъде печеливш.

След първоначалните съмнения, сега Хелена казва, че се чувства удобно да се съблече по бельото и на публично място.

Решена да изглежда възможно най-естествена, тя настоява снимките и да не бъдат редактирани.

Винаги моля да оставя всичките ми бръчки, когато оформят снимките, защото те са важни: трябва да покажа себе си такава каквато съм и как съм стигнала до днес. Всички трябва да могат да се чувстват очарователни на всяка възраст.

За собствената си линия бельото, тя казва, че е „абсурдно удобно“. Някои модели дори „помагат за повдигане на дупето“, добавя тя закачливо.

"Тъй като дискриминацията, свързана с възрастта, е факт и жените са жертви на нея, все по-решително се обединяваме за насърчаване на естетически модели, способни да представят разнообразие по отношение на пол, етнос, форма на тялото и възраст" - споделя бразилката.

В крайна сметка и за щастие, третата възраст е прекрасен момент, през който, след като се е освободил от работните ангажименти, човек може да се посвети на хобитата и желанията си, които защо не да се отнасят и до красотата.

Със застаряването на населението в глобален мащаб, Шаржел казва, че светът трябва да се подготви преобладаващ процент възрастни жени в следващите десетилетия.

Rozali.com


Още за: Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката