Как е изглеждала на младини най-красивата в света 88-годишна моделка

20 януари 2023 07:51   5355 прочита


 

В съвременната модна индустрия моделите могат да работят малко по-дълго, отколкото в миналото. 30 години е границата за модния свят. Уви, това е горчивата истина на подиума.

Има една дама, която обаче разбива всички стереотипи още през 70-те години.

Това е Кармен Дел'Орефис. Тя е 88-годишен модел, за който времето сякаш е спряло.

Бъдещата голяма звезда е родена в Ню Йорк пез 1931 година. Баща й е професионален цигулар. Въпреки интелигентната си професия обаче, той изоставя съпругата си и невръстната си дъщеричка и заминава далеч. Майката на Кармен я отглежда съвсем сама.

През 30-те години в Америка не е лесно да се живее. Това е времето на голямата депресия. Парите и работата са били дефицит, а семейството на Кармен живеело на границата на бедността.

По-късно манекенката сама разказва как тя и майка й занесли шевната машина в заложната къща, за да платят дълга за апартамент,а в който живеели. Тя споделя как са просили пари, за да платят тока си, а по-късно е прекарала няколко седмици в интернат.

Въпреки трудностите Кармен учи в балетно училище и мечтае за голямата сцена от малка. Майка й не подкрепяла ентусиазма на щерка си и не пестяла остри коментари към нея. "Наричаше ръцете ми лапи, а самата мен, грозно дълго патенце", признава тя.

Кармен наистина била по-висока от всичките си връстници и се отличавала с огромна красота и аристократично излъчване. Тя никога всъщност не е била грозното патенце.

Когато Кармен Дел'Орефис е на 14 години, асистент фотограф от списание Vogue предлага на момичето да участва във фотосесия. Мъжът я видял на улицата и веднага разбрал, че в нея има потенциал.

Снимките не били с голямо качество, но Кармен не се отказала. Нейният кръстник лично изпратил снимки до главния редактор на лъскавото списание, тъй че той да ги разгледа отново. Тогава Кармен се изправя за втори път пред обектива на фотоапарата.

На 16 години тя за първи път се появява на корицата на сп. Vogue.  Тя все още е сред най-младите модели, красили корицата на това издание. Самата Кармен обаче въобще не харесва тези си снимки и дори с години плачела, докато ги гледала.

Кармен Дел'Орефис има идеална фигура по стандартите на Vogue. Постоянното недохранване и балетното училище оставили своя отпечатък върху нея. Кармен през целия си живот е била слаба, а фигурата й никога не се е променяла драстично.

От 1945 година до 1963 година Кармен работи непрекъснато. Тя дефилира по модния подиум, ходи в командировки и краси корицата на десетки модни списания.

Въпреки търсенето от страна на работодателите, Кармен обяви края на кариерата си, когато бе на 32-годишна възраст. Тя искаше да си тръгне, когато е на върха и да обърне повече внимание на съпруга си. Имаше желание да се отдаде на отглеждането на дъщеря си.

През 70-те години обаче тя попада на модно ревю с Норман Паркинсън и тази среща променя света й.

Кармен изглежда невероятно за възрастта си и няма никаква реална причина да се откаже от любимата си професия. По това време третият брак на моделката се разпада и дъщеря и става напълно независима.

Кармен никога не е била вкобчена в младостта си и не е крила сивата си коса. Когато тя започна да побелява, Кармен я подчерта с платинени нюанси и направи прическата свой отличителен белег. Тогава започна и нов етап от кариерата й.

През 40-годишната си кариера Кармен Дел'Орефис работи за Dior, Vogue, Rolex и е лице на козметиката Lancester. Тя пише книги за възходите и паденията си, а в нейна чест по повод 80-ия й рожден ден бе направена изложба в Ню Йорк.

Организаторите на събитието събраха всички корици на Кармен. Тя вече е на 88 години. Вече не позира пред камерите, но е твърдо решена да живее до 100 години. С нейната воля и характер, изглежда, че това е изпълнима задача. /jenata.blitz.bg


Още за: Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката