Красивата Ева Майдел облече народна носия! А причината е смайваща

18 април 2019 11:48   1 коментар   1688 прочита


Сега в центъра на вниманието попадна друга известна дама, а именно евродепутатът от Групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел.

В центъра на Брюксел тя се появи в необичайно облекло, което чужденците гледаха и губеха ума и дума.

Майдел бе заложила на традиционна българска носия. А повод за това бе  Голямото българско хоро, което за трета поредна година се проведе в Брюксел.

„Хорото е една от най-българските традиции. То показва не само красотата на автентичния ни фолклор, но и талантливото лице на българските музиканти, изпълнители и творци. Започнато от Кристалина Георгиева през 2013 г., Голямото хоро се утвърди като празник, който привлича българи не само от цяла Белгия, но и съседните държави като Германия, Нидерландия и Люксембург.“ Това заяви евродепутатът от Групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел, която и тази година продължава традицията на Голямото хоро, както и другата традиция, съпътстваща събитието - обличането на символа на Брюксел – Манекен пис, в българска носия.

Според Ева Майдел денят за провеждане на Голямото хоро през 2019 –та е избран символично – това е денят на православния Великден - 28 април.  „Искахме да подчертаем уникалността на българските традиции и привързаността ни към християнски ценности. Вярвам, че България има нужда от позитивните послания на своите традиции, както и от по-добър имидж по света във всяка една социално-икономическа сфера. Затова през последните пет години с инициативи като Голямото хоро и Моята мечта за България работих за представяне на най-доброто лице на България.“, добавя българският евродепутат.

В Голямото хоро в Брюксел тази година ще се включат музиканти от Национално училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ от Котел, ансамбъл "Бизоне" от Каварна, съставът от българи "На Хорото в Брюксел", както и Ансамбъл "Здравец" от Гент. 

Голямото хоро е част от програмата на 13-ото издание на международния фестивал Balkan Trafik. / jenata.blitz.bg


Още за: Ева Майдел   облекло   носия   Още от: Мода

Принтирай статия
1 коментар
18 Април 2019 17:23 | AZ
Оценка:
0
 (
0
 гласа)

Сети се че е Българка хмммм да не идват избори
Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката