Новите тенденции в мъжката стрийт мода 

16 май 2021 06:50   1962 прочита


n  

Уличната мода навлиза със страшна сила в ежедневието ни. Градският стил на обличане търпи промени, като на хоризонта се появяват нови тенденции, които се харесват от мнозина. 

В наши дни можете да видите млади мъже и жени носещи суичъри, интересни тениски с щампи, освободени дънки, яки шапки, както и много атрактивни аксесоари, каквито са банданите, гривните и забрадките. 

 

 
 
Какво представлява стрийт модата в България? 
Ако се загледате в днешните младежи, ще видите, че те залагат на облекло, което се набива на очи и няма как да не му обърнете внимание. Така например, все повече представители на стрийт културата носят български маркови тениски с щампи на диви зверове, графити и провокативни надписи. Това внася колорит в уличната мода, тъй като хората изглеждат различно и се движат в крак с времето, следвайки световните трендове, които са известни от интернет и другите медии. 

Не на последно място идват и суичърите. Те винаги са били класика, но днес се предлагат в най-различни форми. Някои от тях са непромокаеми и осигуряват отлична защита срещу валежи от дъжд или сняг, а други пък идват с цип, с който да се маскирате като нинджа и да се предпазите от злокобните вируси. Разнообразието е голямо, а последната дума имат потребителите. 

Разбира се, представителите на различните субкултури (рапъри, скейтъри, хипстъри и други) предпочитат определен дрескод, както и разцветки, които да носят. Така например, металите си падат по черния цвят, а рапърите гледат да комбинират няколко цвята, за да бъдат по-интересни. Всички нови тенденции се заимстват от западната култура и големите градове в САЩ. 

 
 
За да се отличи стрийт културата от ежедневния начин на обличане, се използват определени похвати, като в това число влиза носенето на забрадки, както и на бандани за главата или устата. Разбира се, напоследък се наложиха и шапките с изправена козирка, като те са предпочитани не само от рапърите, но и от почитателите на други стилове музика или накратко от градските хора. 

Татуировките са неизменна част от стайлинга на градските момчета (пък и момичета) и можете да ги видите около вас. Колкото по-внушителна е визията, толкова по-добре. И докато мъжете гледат да изглеждат по-агресивно, дамите се стремят да бъдат секси и предизвикателни. Тук трябва да напишем, че това не важи само за най-младите момчета и момичета, а и за някои по-възрастни граждани. Просто излезте в центъра на големия град, поразходете се и ще видите всичко това. 

За разлика от миналото, сега има значение каква тениска носиш, марката на дънките и вида на шапката. В това обаче няма нищо тревожно, защото обществото има нужда да изглежда различно и да се представя със своите отличителни знаци, така че да популяризира един нов вид мода. Ако сте по-консервативно, може би сега цъкате с език, но не бива да съдите строго инакомислещите. 

Бъдещето на стрийт културата 
По всяка вероятност ще има още добавени щрихи към стрийт културата. И ако в момента е модерно да се носят яки тениски, суичъри, татуировки и обеци, то тогава можем да очакваме още по-шантави конфигурации в следващите години. Вече има тенденции към нестандартни прически, скъсани и избелели дънки или български маркови тениски с щампи и луди изображения. С това обаче няма да приключат нещата, тъй като света се развива и модата не търпи окови. mustak.bg


Още за: Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката