Радост или тъга: Ето как цветът на дрехите влияе на живота ви

21 юли 2020 15:09   2507 прочита


Нека да разберем кой нюанс какво предизвиква у околните и за какъв повод е добре да заложите на него

Всеки цвят и нюанс от визията ви има изключително голямо значение. Благодарение на правилния цвят с лекота може да повлияете на това как другите хора ви възприемат. 

Това обаче не е всичко, може да промените настроението си и дори физическото си състояние и всичко това зависи именно от цветовете, които сте включили в дневната си визия. 

Като цяло предпочитания за цвят могат да разкрият много неща за вас и характера ви. Нека да разберем кой нюанс какво предизвиква у околните и за какъв повод е добре да заложите на него. 


Жълто

Жълтото събужда положително мислене у околните. То помага да решите проблемите си с по-нетрадиционни методи. Човек в този цвят обаче би изглеждал много ексцентричен в работна обстановка. Носенето на такъв тон по-скоро в такъв случай би отблъснало. 

Този цвят подхожда за неформална обстановка и би прилегнал на безгрижни хора, които са приятелски настроени. Не е добре да бъде част от гардероба на стеснителни и скромни личности.

Зелено

То може да бъде много различно - по-близо до жълтото или пък до синьото. Във всеки случай това е цветът на природата, плодородието и благоденствието. Възприема се позитивно от всички хора. 

Зеленото показва уравновесеност и е част от гардероба на неподправени хора, които мислят положително за живота и заобикалящия ги свят. 

Зелените неща са свързани с успех и финансово благополучие, може да заложите на зелено яке, сако, панталон или пола и ще се впишете чудесно в бизнес атмосфера.

Този цвят подхожда на тези, които се стремят към вътрешна хармония и баланс, както и към материална стабилност. Това е цвят за възстановяване, натрупване на сила и ново начало.

Небесно синьо


Това е символ на мира, спокойствието, светлината и младостта. Не дразни никого и не буди негативни чувства у никого. Чудесно е за работното място и може да се комбинира с всички останали цветове. Сините дрехи са идеално решение за всеки повод.

Този цвят се препоръчва на хора, които искат да изглеждат по-млади и свежи, които ценят спокойствието и естествеността. 

Този цвят не предизвиква страх, а даже обратното, хората с охота биха влизали в диалог с вас и биха се доверили на поднесената информация.

Тъмно синьо

То се асоциира със строгост, спазване на закона и дори скованост. Това е цвят на постоянството, лоялността и прагматизма. Тъмно синьото е един от най-елегантните и предпочитани цветове за костюми и дрехи в офис обстановка. Той подчертава професионалната компетентност.

Подхожда на хора, които искат да изградят дистанция между себе си и околните и да скрият емоциите си. Перфектен е, ако фокусът ви в момента пада върху бизнеса и професионалното ви развитие. 

Червено

Това е цветът на лидерите, на хазартните личности, които се стремят към превъзходство и вървят към победа. Не е подходящ за бизнес. Този цвят изпълва с енергия както хората, които го носят, така и околните. Той бива асоцииран с еротика и страст, а жената, заложила на него, се възприема като много чувствена.

Подхожда на енергични хора, с активна позиция. Не е добре да се носи от хора, които са неуверени и пасивни.

Оранжево

Този цвят е по-мек от червеният, но символизира също импулсивност. Основната му цел е да вдъхне оптимизъм. Човекът, заложил на него, е смятан за творческа личност. 

Хората с този цвят оставят усещане за дружелюбност и добронамереност. Може да заложите на него и на работното място.

Този цвят подхожда на хора, развиващи се в творческа сфера, които не обичат твърдите рамки, обичат свободата и харесват да разгръщат потенциала си. /jenata.blitz.bg


Още за: Още от: Мода

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката