53-годишен мъж стана донор и спаси 3-ма българи и германец

15 октомври 2019 09:11   2340 прочита


Четирима получиха втори живот в навечерието на Европейския ден на донорството, след като в УМБАЛ "Св. Марина - Варна" беше реализирана 13-тата за тази година донорска ситуация, съобщиха от Изпълнителна агенция "Медицински надзор".

Благодарение на решението на близките на изпаднал в мозъчна смърт 53-годишен мъж бяха дарени и трансплантирани органи на четирима души.

В Университетската болница "Лозенец" успешно са присадени бъбреци на 58-годишна жена и 50-годишен мъж. Нова възможност да живее получи и 56-годишен мъж, на когото в същото лечебно заведение беше трансплантиран черен дроб.

Поради липса на съвместимост с подходящ реципиент в България, сърцето е предложено по линия на Евротрансплант и е предоставено на нуждаещ се пациент от болница в Берлин.

Екипът на Изпълнителна агенция "Медицински надзор", който организира и координира донорската ситуация, изказва своите съболезнования и дълбока признателност към близките на донора. Изразяваме благодарност към работа на екипите от координатори и трансплантолози на УМБАЛ "Св. Марина-Варна" и УБ "Лозенец"./ dnes.dir.bg/


Още за: мъж   дядо   решение   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката