95- годишен кардиолог разкри тайните на младостта

16 септември 2023 08:18   2948 прочита


 

Както знаете, „еликсирът на младостта“ все още не е създаден, така че процесът на стареене е неизбежен, но с помощта на определени навици той може да бъде „забавен“. Японският кардиолог Реизо сподели основните тайни на дълголетието.

95-годишният мъж се чувства бодър и енергичен и продължава да води активен начин на живот. Според внучката му дядо й има няколко тайни, които му помагат да поддържа здравето си съобщава CNBC.

На първо място, за да се увеличи продължителността на живота, Реизо препоръчва да се правят сутрешни разходки, за предпочитане поне 7 хиляди стъпки. Индивидуалната гимнастика също е важна, по-специално набор от силови упражнения, които помагат да се поддържа тялото в добра форма.

Друга тайна е комуникацията в социалните мрежи. Многобройни проучвания са доказали, че изолацията сред по-възрастните може да доведе до високи нива на самота. Затова е важно да поддържате връзка с хората в глобалната общност.

В допълнение, кардиолог от Япония пише свой собствен блог и се опитва да отдели поне няколко минути всеки ден, за да напише своите мисли, идеи и преживявания. Той вече е публикувал повече от хиляда записи в своя блог.

Той също така препоръчва да сте креативни, особено да рисувате, и да намирате време за нови хобита. Също толкова важни са качественият сън и здравословното хранене, включващо месо, разнообразие от зеленчуци, плодове и сирена.


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката