Анестезиолози разказаха за най-смешните фрази на пациентите под упойка

23 август 2019 09:31   2876 прочита


Анестезия (на латински: anaesthesia) означава безчувственост (към допир, натиск, температура, в това число и болка).

Днес с този термин се означава съвкупност от действия за обезболяване в медицинската практика за извършване на болезнени оперативни, лечебни и диагностични процедури.

След прилагането на пълна упойка обаче пациентите често са дезориентирани и неадекватни. Доста често те не си и спомнят как са се държали или какво са казали в това състояние.

Анестезиолози обаче назоваха най-смешните фрази, които са произнасяли пациенти под упойка.

Един от лекарите, потребител на Reddit разказва, че по-възрастните хора често я молели да отиде на среща с тях, но след това веднага се събуждали.

Друг лекар, регистриран в портала, разказа как пациентът му свирил на въображаема електрическа китара.

Друг участник в дискусията съобщил как по време на дежурството си в болницата анестезиран тийнейджър пеел „Фантомът на операта“,а след това изведнъж започнал да рапира.

Анестезиолозите споделиха и случаи, когато пациентите са били сигурни, че са животни.

Например един човек бил убеден, че е акула. Друг пациент сериозно вярвал, че е в ада, а трети, докосвайки ръката на сестрата, която била с повече окосмяване, казал, че от това ще стане отличен килим.

Не само лекарите, но и хора, подложени на анестезия, споделяли забавни истории. Един потребител си спомнил как си мислел, че пчели го разкъсват отвътре, докато друг се опитал да разбере от свекърва си как да се качи на космически кораб./zdrave.to 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката