Благоевградчанката Ани Салич: Не знам кой ще лекува децата ни!

12 септември 2018 09:30   3708 прочита


След като преди дни struma.com писа, че благоевградчанката Ани Салич събира пари за детска клиника, вчера тя отново се обърна към последователите си в социалната мрежа. Салич открито казва, че в България няма детска клиника, и сравнява здравеопазването ни с това в други страни. Ето какво още написа водещата:

"Здравейте отново!

На всички, които предложиха помощ за детската травматология в Пирогов, благодаря, а на останалите, които само разсъждаваха за държавата, държавниците и нас като питомци на тази държава, пак благодаря.

Истината е, че България е единствената европейска държава без голям и модерен Клиничен Педиатричен Център, където да се поставят И сложните диагнози на децата ни, както И да се лекуват те адекватно. Сега родителите обикалят по 23 различни отделения, когато диагнозите са сложни и трябва да бъдат препотвърдени от съответните специалисти. Лекарите ни са добри, но младите НЕ специализират педиатрия и скоро поради текучеството не знам кой ще лекува и децата ни.

НО отново искам да подчертая, че дори и в тези силни, социални държави като Германия или Холандия, където държавата си върши добре работата, все-пак силните и отговорни мъже и жени, които могат да си го позволят, даряват и помагат на по-бедните и по-слабите, така както са го правели и нашите българи след Освобождението.

Тук трябва да благодаря на великолепния ни актьор Камен Донев и на г-н Веселин Денков, които до момента поеха ангажимент да помогнат.

Аз за съжаление не мога да организирам сама DMS номер, но очаквам спецификация на необходимото от шефа на клиниката д-р Цуцумански и ще я кача във фейсбук.

Благодаря още веднъж на всички, които ми писаха."

С. Петров


Още за: Ани Салич   клиника   мрежа   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката