Ќовините на югозападна Ѕългари€
«везда на плуването съблазн€ва от райско м€сто.. «вездата накара всички да онеме€т на премиерата на нови€ й филм »нтересна и практична иде€ за вечер€!
   –егистрац舫абравена парола

ƒ-р √абриел  азънс: »злекувайте диабета за 30 дни


20 март 2018 09:40   8029 прочита’раната тр€бва да се състои от зелени растени€, зеленчуци, покълнали зърнени култури, бобови продукти и €дки


ƒ-р √абриел  азънс отдавна е известен сред почитателите на сурово€дството, но придоби попул€рност сред широката общественост след излизането на филма “ƒа излекуваме диабета за 30 дни”.

“ози документален филм показва как група от хора, страдащи от затлъст€ване и диабет, напълно спират приема на лекарства и зависимостта си от т€х само след месец сурово€дство под ръководството на д-р  азънс.

ƒ-р  азънс основава центъра “ƒървото на фондаци€ живот” в јризона, където хората се обучават не само как да се хран€т правилно, но и как да поддържат местната агрокултура и да станат по-здрави хора. ƒ-р  азънс провежда подобни образователни програми и в различни африкански страни.

¬ книгата си “ƒа излекуваме диабета за 30 дни”, √абриел об€сн€ва как да се излекува напълно диабетът от втори тип чрез сери€ от изчистване на организма със специална ниско въглехидратна диета (първа фаза), леки упражнени€, билки и добавки. “ази диета д-р  азънс препоръчва на всички, не само на диабетиците. —поред него първи€т тип диабет често е причинен от ваксинирането на децата, а втори€т тип диабет- от неправилното хранене (излишък на животински мазнини и захар).

ƒиабетът от втори тип е много по-разпространен сред хората и най-лесно може да се излекува чрез правилно хранене. —поред √абриел диабетът е възпаление, което може бързо да се елиминира от изобилието на сурови растителни храни.

¬ метода на лечение на диабета на д-р  азънс има само три вегетариански фази (веганството означава, че хората не консумират животински продукти, само сурови растителни храни, или топлинно обработени при температура не повече от 40 градуса- с други думи, суши се във фурната).

► ѕрез първата фаза не може да €дете плодове и нищо сладко.

► ¬ъв втората фаза можете да €дете сурови храни, плодове и зеленчуци с нисък гликемичен индекс, като €годи и моркови.

► ¬ третата фаза са разрешени почти всички сурови растителни храни, а пон€кога и плодове с висок гликемичен индекс като лакомство (например два банана на ден).

Ќа хората с тежки забол€вани€ се препоръчва да следват първата фаза в продължение на три месеца или повече, след което да преминат последователно към втора и трета фаза.

«а повечето хора, с цел поддържане на оптимално здраве, се препоръчва втората фаза. 50% от храната тр€бва да се състои от въглехидрати, такива като зелени растени€, зеленчуци, зеле и водорасли- всичко в суров вид (могат да са мариновани или изсушени при температура не повече от 40 градуса, тъй като в този случай ензимите не се унищожават). ќстаналата част от храната тр€бва да се състои от покълнали зърнени храни, бобови растени€ и €дки.

“акава диета не само лекува, т€ е и най-добрата превенци€ срещу болестите, способства също така за подмлад€ването на организма и дълголетието.

яж по-малко- живей по-дълго!

 олкото по-малко €дете, толкова по-дълго ще живеете- тази иде€ бе изразена за първи път от учени€ Ћуиджи  орнаро през XIV век, които е дожив€л до 102 години. ќбществото на дълголетниците използва по-малко калории, отколкото хората на «апад.

–адостни€т път да се постигне това е, като се храните с жива (сурова) растителна храна, тъй като е с по-ниско съдържание на калории, отколкото топлинно обработената.

—ами€т д-р  азънс провежда периоди на пълен глад в продължение на четиридесет или повече дни в даден момент.

 о€ е най-оптималната сурово€дна диета за вас?

ƒ-р  азънс отбел€зва, че сурово€дството тр€бва да отговар€ както на човешката конституци€, така и да е в резонанс с климата, в който живее пациентът.

Ќапример хората с конституци€ на т€лото ¬ата (в€тър, слаба конституци€) тр€бва да €дат повече мазнини под формата на €дки и авокадо, както и повече сол, за да се предотврати обезводн€ването.

’ората с конституци€ ѕитта (огън) може да използват малко повече плодове (въпреки че √абриел не препоръчва високо въглехидратната диета и изобилието от плодове, особено при наличие на забол€вани€, както и за дълголетие, тъй като захарта състар€ва човека).

’ората с конституци€  aпха (вода) е по-добре да €дат повече сурови зеленчуци, кълнове и храни с нисък гликемичен индекс. Ќапример медът и плодовете съдържат захар, но плодовете охлаждат т€лото, а медът обратно - загр€ва. ≈то защо в студен климат при сурово€дството се препоръчва да се €дат повече мазни храни, а вместо плодове- мед.

”пражнени€

ƒ-р  азънс не препоръчва прекалено изморителни физически упражнени€. “р€бва да намерите най-подход€щите за вас, било то йога, ходене, ци гун и т.н.

 иселинна или алкална

„овешкото т€ло е по-здраво, когато вътрешната среда е по-алкална. ≈стествената сурова храна алкализира кръвта. Ќо д-р  азънс твърди, че прекомерното алкализиране на т€лото също е много лошо и нарушава баланса в организма. “ова се получава най-вече в случаите, когато човек дълго време се храни само със сурови зеленчуци или плодове. «атова, за да се поддържа правилен баланс на киселинността при сурово€дството, тр€бва да се консумират €дки, зърнени култури и бобови растени€.

¬ажен елемент в сурово€дството и въобще в правилното хранене като ц€ло, е да се подобри храносмилането, като се накисват, а в н€кои случаи и се остав€т зърната, бобовите растени€, €дките и семената преди консумирането им да покълнат.

ѕроцесът на накисване и покълване многократно подобр€ва и улесн€ва храносмилането.

ядките и семената за предпочитане е да се накисват в леко подсолена вода, а зърнените храни- в слабо подкиселена вода (можете да използвате лимон или €бълков оцет).

—ушете зърнените култури, боба и €дките във воден сепаратор или печка (при най-ниската температура), обикновено ц€л ден или през нощта.

»зсушената храна се съхран€ва дълго време, €дките могат да се постав€т в стъклен буркан и да се съхран€ват в хладилника, до употребата им.

¬сички зеленчуци, които са обичайни за нас, включително картофи, моркови, цвекло, тиквички, могат да се €дат сурови.

¬ случа€ с картофите, след като ги обелите, нарежете ги на ренде и изплакнете с вода н€колко пъти, докато потече бистра вода, за да се отмие непри€тни€т вкус на нишесте. Ќо ако страдате от киселини, е по-добре да не отмивате нишестето, тъй като картофени€т сок е най-доброто натурално средство срещу т€х./zdrave.to/

ќще за: √абриел  азънс  диабет  лек  филм ќще от: «драве

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.