Дете имаше проблеми с преглъщането, а се оказа... рак на мозъка

24 юли 2021 04:45   1904 прочита


 
Дете имаше проблеми с преглъщането, а се оказа... рак на мозъка 
Ученичка от град Бутъл - Великобритания почина от рак на мозъка, след като имаше проблеми с преглъщането, пише The Mirror. 

Осемгодишната Клаудия Карик забелязва първите признаци на болестта на 11 февруари 2021 година. Момичето казало на майка си, че има бучка в гърлото и се оплаква от затруднено преглъщане. На същия ден Карик е приета в болницата. 

Ще спите по-добре, ако имате едно от тези растения у дома 

Сканиране в болница Alder Hey показало натрупване на течност в мозъка на пациентката. По време на операцията се оказало, че момичето е развило тумор, наречен дифузен вътрешен пон глиом (DIPG), който не се повлиява от лечение. 

На 16 февруари майката на Клавдия, Алисън Карик, научила, че момичето скоро ще умре. „Заболяването се развива много бавно, така че в началото няма да го забележите, а след това се развива агресия като симптом“, споделят близките на починалия. 

Въпреки ограниченията поради коронавируса, семейството прекарало няколко дни до леглото на Клавдия през юли преди нейната смърт. 

„Казаха ни, че ако не бяхме довели дъщеря си спешно в болницата през февруари, тя е могла да изпадне в кома в съня си“, допълват роднините. 

/ zdrave. to 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката