Доктор по китайска медицина има решение за проблеми с гърба

30 март 2024 07:05   2102 прочита


 
 
Хората, страдащи от болки в гърба или остеопороза, трябва да знаят едно – как да се отърват от болката. 

Лекарите по китайска медицина твърдят, че хората, страдащи от болки в гърба и остеопороза, не трябва да страдат от болка. Пиенето на болкоуспокояващи също не е решение. 

Целта е да се отървете от болката, така че тялото ви да не страда. Болката може да се премахне правилно със следните упражнения. 

Разтягане на гърба 

Пъхнете краката си под дупето. Седнете изправени и се наведете напред. Това упражнение ще разтегне гръбнака и ще ви освободи от болките в долната част на гърба, но и в горната. Редовните упражнения могат да намалят болката в гърба. 

Упражнение на стената 

Това упражнение облекчава и главоболието, напрежението в раменете и врата. Препоръчва се за хора, които страдат от световъртеж. 

Легнете по гръб и поставете краката си на стената. Дръжте ръцете си на корема. Затворете очи, дишайте равномерно и се опитайте да изхвърлите всички ненужни мисли. Пет минути в това положение намаляват напрежението в мускулите на врата и гърба, а главоболието изчезва. 

Кучешка поза 

Застанете на четири крака, с гръб, успореден на пода. Първо вдишайте и преместете главата си нагоре и спуснете корема. След това издишайте, докато движите главата си надолу и стомаха си навътре. Направете упражнението 10 пъти. 

Поза пеперуда 

Намалете болката в бедрата, краката и коленете. 

Седнете на пода, изправете гърба си. Съберете краката си в стъпалата, след което ги дръпнете към себе си. Останете в това положение около 2 минути. 

 


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката