Ќовините на югозападна Ѕългари€
≈то кой спечели Big Brother: Most Wanted јнхела Ц миската трансджендър, ко€то иска да стане майка!?  итайците не страдат от рак, депреси€, астма и туберкулоза, а тайната им се крие в... плода на щасти...
   –егистрац舫абравена парола

»ма надежда! –акът е лечим почти 100% с нова апаратура


3 август 2018 09:38   3395 прочитаЌито една клиника в света не е про€вила интерес към най-прогресивната и високоефективна методика - облъчване с линеен хайтек-ускорител

Ћечението на онкологичните забол€вани€ отдавна се превърна в “златна мина” за медицинските клиники в ц€л св€т. —ъдете сами, средната цена на онкологична операци€ в √ермани€ съставл€ва около 25 хил€ди долара. Ќо това са “жълти стотинки” в сравнение с радиохирургичното лечение на белодробен тумор с “ ибер-нож” в —јў - то струва 72 хил€ди долара. —ъщата операци€, но този път с “√ама-нож” е с цена 80 хил€ди долара. » на всичкото отгоре само едно денонощие престой в клиниката струва на болни€ 1700 долара.

Ћечението в тази страна струва скъпо, дори за много богатите хора, като при това н€ма стопроцентова гаранци€, че ще излекуват напълно раково болните. » най-вече по причина, че на лечение се поддават само раковите тумори с относително неголеми размери. ќсвен това в јмерика има създадени мощни лекарства против рака, основното обаче е, че макар да е скъпо лечението там, то е достатъчно надеждно, ако се покрива от медицинската застраховка. ј такава имат далеч не всички граждани на тази държава.

¬се пак, има и случаи, когато болестите преследват богати хора, които предпочитат да живе€т “на пълни обороти”, без да щад€т своето здраве. ∆ив пример за това са такива знаменити раковоболни като Ѕил  линтън и ƒжон ћаккейн, които са живи и до ден-днешен. ¬ јмерика заболеваемостта от рак е много висока, особено що се отнас€ до карцинома на дебелото черво, което е разбираемо. “а нали това е страната на бързото хранене за бедни, в ко€то храна добав€т вещества, засилващи апетита.

¬ «ападна ≈вропа с€каш се придържат към по-здравословно хранене, но и там значителен брой хора боледуват от рак. «а разлика от јмерика,  анада и много западноевропейски страни, руснаците се намират в къде по-лошо положение. ќт една страна, там често се хран€т с некачествени продукти, а от друга - медицината в много параметри изостава от европейската и американската.

¬ днешно време съществуват много надеждни методи за диагностика на онкологичните забол€вани€ в ранни стадии като най-добри€т метод е т.нар. позитронно-емисионна томографи€. “ова е едно от най-сложните изследвани€ в съвременната медицина, но, както се досещате, цената на такова изследване е много висока.

ѕ≈“-скенерът позвол€ва да се откри€т вс€какви ракови тумори, дори и такива, които с нищо не подсказват за себе си. ј пациентът не про€в€ва симптоми на забол€ване, но така или иначе вече е раковоболен. “ози диагностичен метод предостав€ възможността с точност буквално до стотна от милиметъра да се определи размерът на ракови€ тумор, като наред с това се виждат всички метастази, засегнали съседни органи. ƒиагностиката с ѕ≈“-компютърна томографи€ е уникална още и с това, че може да се използва не само за откриване на раков тумор, но позвол€ва да се оцен€т и резултатите от терапи€та. ƒоверието на лекарите към такъв вид диагностика е много високо, тъй като т€ на практика позвол€ва да се разпознава природата на вс€какво забол€ване или вродена аномали€ в организма, макар и да не е най-съвременната диагностична апаратура. ¬ –уси€ центровете, снабдени с ѕ≈“-компютърна томографи€, първо са малко, второ - цената на такъв тип диагностика е в пределите на 45 хил€ди рубли. »стината е, че е нужно да се вложат много повече средства.

¬ Ѕългари€ към днешна дата ѕ≈“-скенер притежават само пет-шест болници - ¬арна, ѕлевен, в 3 софийски клиники и в ѕанагюрище. Ќа този етап «дравната каса поема около 2000 лв. от изследването. ¬ъв всички случаи не са достатъчни центровете, снабдени с ѕ≈“-компютърна томографи€.

ћного по-важно е нещо друго: дори в јмерика и в развитите европейски страни, включително Ўвейцари€, √ермани€ и ‘ранци€, където медицината е на много високо ниво и разполагат с такава апаратура като “ ибер-нож” и “√ама-нож”, не може ни най-малко сравнение да се прави с новите достижени€ на създателите на нова медицинска техника от компани€та “—именс”. ÷€лата работа се състои в това, че тези апарати, наред с новите медицински препарати, позвол€ват много успешно лечение на онкологичните забол€вани€. Ќай-вече по тази причина онкологичните клиники не бързат да “късат главата на кокошката, снас€ща им златни €йца”, въпреки че вече има нови, по-прогресивни и ефективни средства за лечение на различни видове рак. ѕри това с доста по-щад€щи средства.

 ъм днешна дата вече е апробирана (одобрена, призната) методика за отстран€ване на ракови€ тумор посредством облъчване с линеен хайтек-ускорител - прецизиран робот. »менно тази методика е най-прогресивна и високоефективна. ќсвен това, такъв медицински робот съвместно с ново диагностично оборудване като PET-MRI, е способен само

за 20-30 минути изц€ло да сканира т€лото на човека,

за да може лекар€т да открие както огнища на вс€какви забол€вани€, така и аномалии от различен произход. »менно това е най-съвременното и прогресивно диагностично оборудване към днешна дата.

«а съжаление, с такова уникално медицинско оборудване не е снабдена още нито една онкологична клиника в света. ј именно то позвол€ва на докторите успешно да се справ€т дори с ракови тумори с много големи размери. Ћинейни€т ускорител стап€ част от тумора директно в т€лото на човека по време на съвсем непродължителен сеанс, след което продуктите от негови€ разпад много бързо се изхвърл€т от организма по естествен път. ѕрецизни€т медицински робот на компани€та “—именс” също така е способен да се справ€ с вс€какви метастази, но засега към него не е про€вен никакъв интерес от онкологичните клиники. Ќезависимо, че в 75% от случаите на рак първи и втори стадий се постига пълно излекуване. ƒокато в јмерика лекарите се радват и приемат за изключителен успех, ако постигнат максимум 60% положителен резултат при своите пациенти.

ќнкологичната операци€ е много сложна, продължителна и далеч невинаги успешна, а бро€т раковоболни посто€нно се увеличава. –акът не щади нито млади, нито стари, нито бедни, нито богати. » дори много богатите хора със страх се обръщат към лекарите-онколози. —ъвсем друго нещо е онкорадиохирургичната операци€, ко€то се изпълн€ва от прецизен робот - съвременни€т линеен ускорител със специфична конструкци€ е изработен по специална компютърна програма, съставена на основата на данни от сканиране, направено с помощта на съвременна PET-MRI инсталаци€. —амо такова сканиране позвол€ва да се създаде триизмерен модел на човешки€ организъм с висока точност и открива не само ракови€ тумор, но и най-мъничките негови метастази. — н€колко сеанса в автоматичен режим линейни€т ускорител облъчва ракови€ тумор и метастазите отвътре, след което се прилага най-обикновена следоперационна терапи€, свързана с това, че на пациента се предписва засилена белтъчно-витаминна диета.  ато резултат, болни€т остава в клиниката по-малко време, но това, което е най-хубавото, по-скоро - най-поразителното, е, че лечението може да се провежда и амбулаторно. ћного държави и клиники имат възможността да закуп€т модерното оборудване на компани€та “—именс” като по този начин ще позвол€т милиони хора от ц€л св€т да живе€т нормален качествен живот, след като се излекуват от рака.

яна Ѕо€джиева

Zdrave.to

ќще за: клиника  интерес  методика ќще от: «драве

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.