Интересно: Периодичното викане и крещене на жените е здравословно за тях

21 септември 2017 09:40   6165 прочита


Жената трябва да крещи, вика и дори да изпада в истерии периодично, защото това е здравословно за нея. Това уникално откритие са установили специалисти от САЩ в проучване за психиката на жената.

Ситуации, в които жените изпадат в лудост, крясъци и съпровождащото викане се оказва своеобразен начин за разтоварване при жените. Това за тях е доста полезно и дори наложително. Много по-притеснително е, когато една жена сдържа своите емоции, твърдят психолозите.

В защита на изводите си специалистите се позовават на две теории. От една страна чрез сълзи и викове токсините напускат тялото доста по-бързо. Много често при скандал жената пролива сълзи, провокирани от различни емоции. Тези сълзи обаче, съдържат много повече соли, отколкото обикновен плач, отделящ се от съответната жлеза.

От друга страна виковете, ръкомахането, изпадането в истерия са вид психологическо разтоварване, което позволява на жената да се отпусне. Учените поясняват, че след изблик на негативна емоция в организма се изработва огромно количество от „хормона на радостта“.

framar.bg

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката