Интернет сензацията Адалия Роуз Уилямс почина на 15-годишна възраст.

20 януари 2022 16:52   2318 прочита


Тийнейджърката сподели историята на своето рядко заболяване и постигна милиони фенове по света. Тя бе диагностицирана със синдрома на Хътчинсън-Гилфорд, по-популярeн като “болестта на Бенджамин Бътън”.

В изявление, публикувано във Facebook и Instagram, семейството потвърди вестта за починалата и благодари на всички за подкрепата през годините.

“Тя дойде при нас тихичко и си отиде също така, но животът ѝ съвсем не бе тих и незабележим. Докосна милиони хора и остави най-дълбоката следа у всеки, който я познаваше. Тя няма да се мъчи повече, а ще танцува някъде там с музиката, която обичаше”, се казва в текста.

Синдромът на Хътчинсън-Гилфорд се описва като “изключително рядко прогресивно генетично заболяване, което причинява ускорено стареене при децата”. То се проявява най-често около 2-годишна възраст. И според Mayo Clinic, засегнатите деца живеят с болестта около 13 години, какъвто е случаят с Адалия. По света към днешния момент са известни около 400 случая на синдрома.

Вестта за кончината на необикновеното момиче потресе мнозина и те отправиха посланията си в мрежата. Можем да добавим само: “Почивай в мир, Адалия!”


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката