Искате спокойна бременност ? – Направете неинвазивен пренатален тест VISION.

23 март 2020 11:10   8649 прочита


Всяка бременна жена мечтае за една спокойна, сигурна и без рискова бременност, затова се препоръчва извършването на пренатален тест VISION . Ако имате навършена 10 гестационна седмица може, всеки работен ден в цяла България да се направи тест.

Необходимо е да се обадите на телефони: 02/4199565 или 0885194206. В наши дни начина на живот кара жените да раждат на по-късен етап или с помощта на репродуктивната медицина. Генетиката ни дава възможност да можем да откриваме хромозомните аномалии, които зачестяват в наше време, в много ранен етап на бременността, с неинвазивни пренатални тестове.

Потърсихме мнението на Д-р Емил Филипов с 35 годишен опит в сферата на акушерството и гинекологията. Д-р Филипов е Медицински директор на МЦ "Афродита" ООД, отговорно лице на най-голямата тъканна банка в България - Future Health Biobank и главен асистент в СБАЛАГ "Майчин дом" – София.

Какво представлява пренаталния тест, Д-р Филипов ? Става въпрос за едно просто пробовземане на кръв от майката, абсолютно сигурно, напълно безопасно , точно и достоверно ,което оценява риска за ембрионални анеуплоидии, като се използва свободно-клетъчна фетална ДНК (cffDNA) за откриването им.

Целта на изследването е да даде голяма вероятност, ако в ембриона има високо или ниско ниво на риск от хромозомна аномалия. Какво е свободно-клетъчна фетална ДНК ? Свободно-клетъчна фетална ДНК (cfDNA) се открива в майчината кръв по време на бременността , тъй като в нея има генетичен материал на ембриона, който циркулира свободно в майчината кръв. Концентрацията на свободната фебрилна ДНК (cfDNA) в периферната кръв на всяка бременна нараства значително с напредването на гестационната седмица. Какви са възможностите на един неивазивен пренатален тест в днешно време?

Тестът дава възможност за откриване на най-чести аритметични аномалии на тризомиите 13 , 18 ,21 ,това са синдроми на ДАУН, Патау ,Едуардс, аномалии на половите хромозоми като синдром на Търнър , Клайнфелтер както и може да определи пола на очакваното дете. VISION test , който ние в Медицински център Афродита предлагаме, дава възможност още от 10-та седмица на бременността да се направи изследване и е с точност и специфичност, близка до 100%. Колко резултатен е неинвазивния пренатален тест VISION?

Резултатите на VISION test са с точност на откриване на повече от 98% от случаите на тризомия 21 (синдром на Down), 99,14% от случаите на тризомия 18 (синдром на Edwards) и 98,15% от случаите на тризомия 13 (синдром Patau) с процент на положително фалшиви резултати <0,2%. Възможно е също така да се открие синдромът Turner на 95% и останалите хромозомни полови аномалии до 97,10%. Тези резултати са основно базирани на проучвания на рискови бременности за анеуплоидии. За кои жени е препоръчителен теста , Д-р Филипов?

За всяка жена която е бременна , тежи под 90 кг. и иска един сигурен безопасен и лесен метод за изследване на плода преди раждането. Разбира се има и случаи, при които силно се препоръчва като например при жени забременели от ин витро , жени над 38 години или бъдещи майки, в чийто род има генетична обремененост . Кога може да се направи теста ? VISION test , може да се направи от 10 гестационна седмица.

Какво е необходимо? Взема се 10 ml венозна кръв , в специална епруветка. Преди да бъде взета кръвта, бъдещата майка е информирана за процедурата и особеностите на теста, попълва се специален информационен лист и се изисква изричното съгласие. След колко време , семейството получава резултати ? Необходими са 5 до 7 дни. В случай на положителен резултат ние покриваме разходите за потвърждаване на резултата с амниоцентеза . Тук трябва да отбележа , че един положителен резултат би означавал вероятност на хромозомна аномалия по-голям от 99%. Защо VISION е най-подходящия тест за българските майки?

Много са причините. VISION е продукт на Iluymina- световен лидер в сферата на генетиката и Future Health – първата частна акредитирана лаборатория за съхранение на стволови клетки в Европа. Прецизността на теста е уникална с много конкурентно способна цена. На края , но не на последно място , стандартните оперативни процедури до изработката се следят от МЦ Афродита – акредитиран център с 10 години опит в сферата на асистираната репродукция , инвитро и регенеративната медицина.

http://visiontest.bg/

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката