Изброиха последствията от ежедневно хапване на кисело мляко

11 октомври 2021 07:18   2768 прочита


 Диетологът Наталия Кушнир разказа какъв ефект има киселото мляко върху тялото и дали може да се консумира всеки ден.

Според експерта този продукт е отличен източник на бефидо и лактобацили, които участват активно в нормализирането на функционирането не само на червата, но и на всички органи на стомашно -чревния тракт.

„Заедно с киселото мляко ще получите доза лесно смилаем протеин. Има различни кисели млека: сладки, кисели, натурални с различен процент мазнини.

Филтрираните кисели млека са неподходящи поради високото си съдържание на прости въглехидрати. Натуралното кисело мляко е най -доброто. Идеално е, ако вечер изядете шепа (около 10 грама) трици с него “, казва специалистът.

В допълнение, продуктът е доставчик на калций, витамини от група В, фосфор, магнезий за тялото. Този комплект осигурява здравословно състояние на вътрешните органи, нормализира нивата на холестерола и има стабилизиращ ефект върху кръвното налягане.

Лекарят посочи, че киселото мляко, при производството на което не са използвани оцветители, подобрители на вкуса и подобни съставки, е допустимо за ежедневна употреба, но по този въпрос трябва да се съсредоточи върху индивидуалните характеристики на организма.

Zdrave.to

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката