Изчислиха колко точно трябва да ходите, за да поддържате добро здраве

01 юни 2020 09:26   2241 прочита


Нищо чудно, че хората казват: „Движението е живот“

Необходимостта от ходене отдавна е доказана. Нищо чудно, че хората казват: „Движението е живот“.

Учени от университета в Айова решиха да подходят към тази фраза по-научно и да разберат колко време всъщност трябва да прекараме в движение на "чист въздух", за да сме здрави.

Да, времената не са благоприятни за спокойни разходки, заради епидемията от коронавирус, но все пак може да опитаме.

Туризмът, без никакви атрибути, независимо дали става въпрос за щеки или други спортни предмети, сам по себе си помага на човешкото тяло да се поддържа в добро състояние.

И така, простото ходене помага за нормализиране на кръвното налягане и разбира се поддържане на физическа форма. Разходките също действат като кардио упражнения.

Не напразно спортистите, които участват в спортно ходене или бягане, могат да се похвалят с отлично състояние на сърдечния мускул.

Освен това настроението се повишава . Химически това се дължи на отделянето на ендорфини. Следователно, за да си поемете "въздух" и да "освежите" главата си, е достатъчно и една малко разходка.

Сега да преминем към самите изводи, които са направили учените.

В резултат на няколко наблюдения и тестове, Джефри Милър и Златан Крисан определиха, че трябва да се предприемат поне 8400 стъпки на ден (броят им е закръглен). Това отнема средно около 40-50 минути.

Освен това трябва да ходите с участието на цялото тяло в процеса. Така че при ходене ръцете трябва да правят люлки и също да усещат натоварването./zdrave.to


Още за: здраве   ходене   движение   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката