Ќовините на югозападна Ѕългари€
јндреа се пусна гола след скандала с фотошопа ѕитателно и вкусно домашно €стие по вс€ко време: Ѕърза баница с пиле —танахме по-високи, живеем по-дълго, но се разбол€ваме повече
   –егистрац舫абравена парола

»зползваме този продукт ежедневно, а води до множествена склероза


17 ноември 2018 10:26   2506 прочита”чени от …ейлски€ университет са открили прекомерната консумаци€ на кой продукт, използван от всеки в ежедневието, увеличава риска от множествена склероза.

—поред изследователите от …ейл увеличената консумаци€ на тази подправка допринас€ за развитието на множествената склероза.

ћножествената склероза представл€ва хронично автоимунно забол€ване на централната нервна система, при което основната засегна структура е предпазната обвивка на нервните влакна (миелин). “ова е причина увредените нерви да не могат да провеждат нервни импулси от и до мозъка.

Ќасто€щото проучване установ€ва как солта потенциално може да доведе до развитие на автоимунното забол€ване.

–ъководител€т на изследването “омоказу —умида и колегите му установили, че клетките в по-солена среда демонстрират активиране на сигнални€ път бета-катенин/Wnt. —ъщи€т, свързваn с развитие на ракови забол€вани€, нарушена функци€ на регулаторните “-клетки и предизвикване на възпалени€ в организма, които зас€гат нервната система.

¬ допълнение към солта, дефицитът на витамин D, тютюнопушенето и затлъст€ването са свързани с развитието на ћ—, твърд€т изследователите. –искът от развитие на множествена склероза се увеличава чрез взаимодействие между генетичната наследственост и факторите на околната среда.

ѕълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Nature Immunology"./Zdrave.to

ќще за: учени  консумаци€  продукт ќще от: «драве

ƒобави/гласувай в —вежо   —подели във ‘ейсбук «апомни    «а печат¬аши€т коментар

¬ј∆Ќќ! ѕравила за публикуване на коментар

»ме оментар

¬ъведете кода от картинката

 –еклама

   
»нформационна агенци€ STRUMA.COM - първи в новините на югозападна Ѕългари€. STRUMA.COM е запазена марка и като независима меди€ н€ма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименовани€.