Жена се оплака от извършена медицинска манипулация. От лабораторията: Тя си е виновна! 

03 октомври 2022 07:25   5045 прочита


 

В социалната мрежа Фейсбук Кристина Петрова написа гневна публикация за медицински център в Асеновград. В началото на тази седмицата жената посетила лабораторията заедно с дъщеря си, която тепърва ще посещава детска градина. Майката заявила на регистратура, че иска пакет от изследвания за детето, които са необходими за градината. Служителката на регистратурата я убедила, че трябва да направи и за себе си изследване за Васерман и, че е необходимо да й вземат венозна кръв. 

"Предната седмица моя приятелка е пуснала същите изследвания, в същата клиника на дъщеря си, пак на частно, без изследвания за нея", твърди Петрова. 

"До тук добре! Взеха на дъщеря ми кръв от пръстчето и кръв от мойта вена. Момичето беше много внимателно и имаше подход към децата, за което я адмирирам. Взех си талончето с паролите, за да проверя онлайн, когато са готови, да отида на място да си ги взема", пише още тя. 

Няколко часа след вземането на кръв дясната ръка на Кристина се подува и посинява. "Добре, спукала се е вена. От вчера и днес положението е трагично... Отидох в клиниката да си взема изследванията и питах жената на регистратура, дали това е нормално спукване на вена и какво трябва да направя. Отидох до лаборантката и показах ръката си. Видимо се стресна от състоянието ми, но каза, че тя не е виновна и не може нищо да направи. Добре, разбирам, на всеки може да се случи. Каза, че ще повика докторката. Дойде една нагла женица, която още с пристигането каза:"Кажете". Показах ѝ ръката си, и я попитах какво трябва да направя. Дори не ми обясни с какво да се мажа или какво да си купя, или да поднесе извиненията си, веднага се надхвърли върху мен: "Какво ме нападате, аз какво съм виновна, или сте я ударили, или не сте натискали", допълва пациентката. 

Кристина остава изумена от това как медицинско лице, което е собственик на лабораторията, разговаря така с клиенти, които са платили не малка сума пари за иследвания. 

"Отговорът ми беше: "Вие кога ще се научите да се държите добре с пациентите? ", след което, видимо жената с великолепно самочувствие си позволи да ми каже, че няма да разговаря с мен и да напуска обекта, се скри в лаборантката стая. Излязох навън и говорих през това време със своята приятелка, която чуваше всичко. Търсих национален телефон на етична комисия, за да подам веднага жалба за такова отношение! "Великолепната" докторка и собственик на лабораторията, излезе и ми съобщи да напусна тротоара, защото било частна собственост и ще извика полиция. Естествено тротоара не е частна собственост и аз не го напуснах! Излезе и започна да ме снима, при което аз ѝ отвърнах, че няма законното право, без мое съгласие да ме снима и е подсъдима". 

Петрова съобщава още, че вече е подала сигнал до съответните компетентни органи и се е свързала с адвоката си. 

"Прилагам снимка, да видите безобразното отношение към един КЛИЕНТ за изследвания, които даже не са били необходими, а са ми взели парите, и се прибрах в такова състояние! И не е въпросът там, защо и как се е получило, а неадекватното и неглижирано поведение на медицинския персонал. След като съм била техен клиент, са длъжни да ми обяснят как да лекувам спуканите си вени. Бях достатъчно любезна, стараейки се да не правя циркове пред дъщеря си, но ако бях сама, със сигурност нещата щяха да се развият по друг начин. Въпросната "лекарка", която изгони от лабораторията си майка с 3-годишно дете, може да наведе глава и да се срамува от професията си! Аз, естествено, нещата няма да ги оставя така! Няма безнаказано зло! Със сигурност има семейство, та нека види какво е на нейн гръб да изпита такова нещо. Пожелание от една майка, която си знае законите и правата! ", така приключва разказът на разочарованата майка. 

От Медицинския център не останаха длъжни и представиха своя версия за това, което се е случило. От лечебното заведение съобщават, че персоналът на Медицинския център е осигурил нужната квалифицирана медицинска услуга и е дал указания на пациентката, след вземане на кръвта за анализ, да притиска мястото на убождане около 5-10 мин и да не натоварва ръката, на която е извършена манипулацията. 

Публикувани са и видеокадри, заснети от камери в лечебното заведение. На тях се вижда, че пациентката Кристина Петрова не спазва даденото указание - не притиска мястото на убождане на дясната ръка и носи дъщеря си със същата ръка, лутайки се дълго време по коридора, в резултат на което е получила хематом на дясната си ръка. 

"По време на целия й престой многократно е упътвана от персонала в опит да й бъде полезен. При нас работят квалифицирани медицински кадри, които обслужват пациентите си с нужното внимание, винаги се опитват да им бъдат полезни по отношение на здравословните им нужди и не заслужават подобни упреци и арогантно отношение", съобщават още от Медицинския център в Асеновград. 


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката