Как да се предпазим от атеросклероза

18 август 2019 10:19   1994 прочита


Кардиологът и телевизионен водещ Александър Мясников продължава да дава съвети как да се предпазим от различни видове болести.

Този път специалистът говори за продукти, които осигуряват по-добра защита срещу атеросклероза, като се позовава на наличните научни данни за това.

Атеросклерозата е съдово заболяване, характеризиращо се с влошаване на състоянието на съдовите тъкани поради натрупването на холестеролни плаки. При атеросклероза рискът от тромбоза, инфаркт и инсулт се увеличава.

Д-р Мясников смята, че една от най-добрите храни, която помага да се предотврати натрупването на холестерол в кръвоносните съдове, е чесънът.

Експертът отбелязва, че на чесънът се приписва способността да предпазва организма от развитието на настинки, както и, че е добро средство за понижаване на холестерола. Той обаче не смята, че това е точно така.

Независимо от това, този продукт бе включен в списъка на най-ефективните продукти с терапевтичен ефект, съставен от изследователи от Нова Зеландия.

Списъкът съдържа общо седем продукта, които според учените трябва да се консумират от всеки човек с повишен рисков фактор за сърдечно-съдови заболявания, в частност атеросклероза. Тези продукти са:

Зеленчуци

Плодове

Червено вино в умерено количество

Риба

Тъмен шоколад

Ядки

Чесън./zdrave.to


Още за: съвети   болест   защита   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката