Компрес с картофи спасява от разширени вени

30 април 2018 09:52   9954 прочита


По цялото си продължение вените са снабдени с клапанчета, които се отварят, за да пропуснат кръвта към сърцето, след което се затварят, за да не се връща кръвта обратно. Но когато вените се разширяват, в някои случаи „малките вратички" престават да се затварят добре. В резултат кръвта се задържа в областта на краката, оттук и усещането за тежест. С годините проблемът се задълбочава, защото заседялата кръв разширява все повече вените.

Статистиката сочи, че всеки втори човек, страдащ от разширени вени, не отива на лекар и поне първите пет години влачи болката си стоически. Най-лесният начин за облекчаване на състоянието е чрез маска с картофи. Суровите кореноплодни съдържат вещества, които стягат артериите и се отразяват добре на кръвообращението. Количеството зеленчуци зависи от големината на мястото с разширени вени, където ще слагате маската. Картофите трябва да се настържат обелени, след което да се оставят за в хладилника.

След като са престоели поне едно денонощие, се вадят и се започва процедурата. Мястото се намазва обилно, като може първо да се започне само със сока. Накрая се слага отгоре найлоново фолио така, че да не изпаднат картофите. Кракът се измива, но с хладна водка. Облекчението се усеща почти веднага. За наистина дълготраен ефект е нужно да се прави поне 40 дни. След това може да се направи пауза от 20 дни и да се приложи отново. Мазането става 1-2 пъти дневно, в зависимост от това колко е сериозен проблемът./retro.bg/


Още за: компрес   картофи   вени   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката