Лек за дълъг живот от руския кардиохирург Ренат Акчурин

08 юни 2020 09:22   3888 прочита


Това лекарство е не само ефективно средство за лечение на много заболявания, но е и много вкусно, защото в неговия състав влизат само мед и канела.

Използвайте го за профилактика, за да не допуснете болестите.Свойствата на меда са отдавна известни, химическият състав на този продукт буквално възхищава, а при продължителен прием има ярко изразен лечебен и профилактичен ефект.  

Начин на приготвяне: 

Смесете 5 лъжички мед с 1 лъжичка канела. Може и в друг обем, но съотношението 5:1 трябва да се запази. Разбъркайте двете съставки. Вкусният и полезен продукт е готов. 

Вижте защо е толкова полезно това лекарство:

• Ако ежедневно изяждате по една лъжичка от тази смес, намазана на хлебче, без мая, 20 минути преди закуска или дори заедно със закуската, това ще понижи нивото на холестерол в кръвта и ще подобри ритъма на сърдечните съкращения. 

• Артериите и вените, които губят своята еластичност с възрастта (а това води до нарушаване на вътресъдовото налягане), също ще бъдат с подобрено състояние. Ако пък нямате подобни нарушения, нищо няма да ви пречи да използвате лекарството за профилактика.

• Възрастните хора, които редовно приемат мед и канела, подобряват концентрацията на внимание и повишават жизнените функции. В този случай приемайте от лекарството сутрин на гладно и в 15 часа след обед, като разреждате половин супена лъжица от сместа в чаша топла вода.

• Вкусното лекарство е полезно и ефективно и при артрит: 2 лъжички мед и 1 малка лъжичка канела се разреждат в чаша топла вода. Резултатът от употребата на такава напитка ще забележите само след седмица.

• При кожни заболявания (екзема, гъбички и прочее) смесете мед и канела в равни пропорции и нанасяйте на засегнатите участъци от кожата.

• При опадане на косата смес от 1 супена лъжица мед и 1 чаена лъжица канела с добавен леко загрян зехтин се нанасят върху корените на косата. Измийте след 15 минути.

• При простуда, при грип, при разстройства на стомаха, при повишено образуване на газове - във всички тези случаи също помага смес от мед и канела.

• Открито е, че приемът на една супена лъжица мед и една чаена лъжичка канела, 3 пъти дневно успешно лекува рак на стомаха и на костите. 

Чай, приготвен от мед и канела, забавя настъпването на стареене на организма. Ето как се приготвя. Запарете 1 чаена лъжичка канела с три чаши гореща вода. След като настойката изстине до 50 градуса, добавете 4 лъжички мед. Пийте от този чай по 3-4 пъти на ден.  /zdrave.to


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката