Майка мислеше, че петното зад ухото й е от химикалка, истината я смрази

16 юни 2022 08:53   3011 прочита


 

Жителка на Австралия разбра, че има опасна бенка благодарение на посещение при фризьора си, пише Metro.

43-годишната Лий Кинг разказва, че преди година фризьор в салон за красота открил синьо петно с размер на 10 цента зад ухото й, което много приличало на следа от химикалка.

Първоначално Кинг решила, че това може да е дело на сина й. Но когато петното не се отмило, решила да отиде на лекар.

Оказало се, че има рядък вид бенка, наречена син невус.

Това е доброкачествено образувание, което в някои случаи може да стане злокачествено. Тъй като не може да се предвиди дали невусът ще стане заплаха за живота, той трябва да бъде наблюдаван. В някои случаи лекарите препоръчват премахването му, за да се елиминира заплахата от рак на кожата.

"Дерматологът хвърли един поглед и каза, че това е син невус. Той добави, че за 30 години не е виждал нещо подобно. Наистина ме уплаши", признава австралийката.

Тъй като образуванието на главата на австралийката растяло, тя се подложила на три операции по отстраняването му, като последните две били много болезнени. Лий обаче била категорично решена да се отърве от опасната бенка.

"За шест месеца диаметърът на образуванието достигна около 24 мм. Всичко, което расте толкова бързо на главата, не е ОК, затова бях доста притеснена", казва още 43-годишната жена.

След страшното изпитание, през което преминала, Лий иска да привлече вниманието на колкото се може повече хора към кожните проблеми и да ги мотивира да се подлагат на редовни прегледи.

"Прическата спаси живота ми. Сините невуси като цяло не са злокачествени. Обикновено са с размер на убождане на игла. Но всичко, което расте толкова бързо и става толкова голямо, не е добре. Така че вероятно щеше да стане злокачествен.

Просто съм голяма късметлийка, че го видяха", признава тя.

"Повечето хора не проверяват скалпа си. Доста е смешно защото сега моите приятели започнаха да го правят редовно. Грижете се за себе си, защото превенцията е по-добра от лечението", призовава австралийката. /jenata.blitz.bg


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката