“Напълно неочаквано“. Мъж почина от рядък вид рак само шест дни след като се ожени за майката на двете му деца

22 май 2023 08:28   3407 прочита


 
 
Баща почина от рядък вид рак само шест дни след като се ожени за майката на двете си деца, пише Daily Mail.

Крис Макгинис от Нотингамшир беше диагностициран с метастазирал холангиокарцином, рядка форма на рак на жлъчните пътища, през февруари.

Лекарите, които открили рака, след като бащата на две деца се оплакал от умора, липса на апетит и болки в долната част на гърба, първоначално му дали 12 месеца живот.

Но 35-годишният мъж, който се оженил за 29-годишната си партньорка на 4 май, починал от болестта по-малко от седмица по-късно - на 10 май.

Семейството и приятелите му призовават хората да проверят здравето си и да не пренебрегват тревожните симптоми.

Макгинис отишъл на лекар в началото на февруари тази година. Медиците открили няколко тумора на черния му дроб, които нямалко как да бъдат оперирани.

Той започнал химиотерапия в опит тя да му помогне да живее поне още една година.

Семейството му обаче казва, че ползите от лечението са ограничени и неговите осакатяващи странични ефекти, които могат да включват умора, гадене и косопад, са тежки.

Семейна приятелка от 12 години - Наташа Уокър - каза пред NottinghamshireLive, че Макгинис е „най-забавният, най-милият човек на всички времена“, който обожава жена си Мел и дъщерите си. „Всичко беше свързано с осигуряването им и грижата за тях“, каза тя.

Той работеше толкова много за тях. Това се случи напълно неочаквано. Семейството е опустошено".

Уокър казва, че за Макгинис е било много трудно да бъде активен след диагнозата си и прекарвал по-голямата част от времето на дивана.

Тя добави: „Той извади енергията от, нямам представа къде, за този ден (сватбата). След това имаше много бърз спад".

Ракът на жлъчните пътища е рядък, като всяка година се диагностицират само около 1000 души в Обединеното кралство и 8000 в САЩ. В повечето случаи заболяването е вид рак, наречен аденокарцином - който започва в лигавицата на жлъчния канал - и според Cancer Research UK често няма симптоми, докато не е напреднал.

Метастазният холангиокарцином е, когато ракът се е разпространил извън жлъчния канал в лимфни възли или близки органи. Това често прави заболяването неоперабилно.

Darik.bg


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката