Народен илач с кокоше яйце спасява от шипове

11 март 2019 09:31   4505 прочита


Шиповете измъчват хиляди българи със силни и нетърпими болки и по всичко изглежда, че лечение на тези костни образувания по врата, гърба, колената и петите не съществува. Българската народна медицина предлага методи, изпитани от силата на времето, които водят до трайни облекчения. Освен ако страдате от шипове или артрит, вълшебната смес облекчава болките и при кризи от дископатия и дискова херния.

Взема се 1 кокоше яйце и се поставя в бурканче от лютеница с винтова капачка. Залива се с оцет така, че да го покрие, и се оставя да престои на тъмно 7-8 дни, като всеки ден се разклаща поне по 4 пъти. След като черупката се разложи, яйцето се изважда, ципата му се изхвърля, а самото яйце се разбива, доколкото е възможно, тъй като от кисненето в оцета то се е пресякло. Оцетът се прецежда през марля и се смесва с разбитото яйце. Прибавят се и 1 шишенце камфоров спирт и по 50 г терпентиново масло и йод и всичко се разбърква.

Сместа се съхранява в стъклена бутилка на тъмно и хладно място. Преди употреба се разклаща добре. При силни болки болният ляга по корем с ръце, прибрани до тялото, изпънати крака и обърната настрани глава. В основата на гръбнака се поставя 1 ч.л. от сместа и се втрива в кожата чрез масаж. Следва втора лъжичка и т.н., докато кожата се отпусне и зачерви. Накрая се разтрива с хавлиена кърпа по прешлените.retro.bg


Още за: илач   болки   лечение   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката