Невероятно! Сърцето на мъж спря за 25 минути, а лекарите го върнаха към живот!

14 септември 2019 10:21   10958 прочита


Медиците от областната болница в Сахалин определят като уникален случая, при който връщат към живота 56-годишен мъж, чието сърце спира внезапно. Мъжът е спасен благодарение на професионализма на екипа и на наличието на специализирана апаратура.

Именно преносимите системи за кардиопулмонална реанимация, с които болницата на острова се сдобива наскоро, правят възможен добрия край на случая.

Почти половин час екипът реанимира мъжа, който има сърдечносъдово заболяване и чието сърце спира внезапно. В продължение на 25 минути апаратът непрекъснато масажира сърцето, в резултат на което то се възстановява и започва да работи самостоятелно. Мъжът се чувства добре и лечението му продължава.

До момента устройството е спасило живота и на други трима души, потърсили помощ в спешния център на Областната болница.

Устройството е програмирано да осъществява различни реанимационни действия. То е преносимо и се побира в раница, благодарение на което може бързо и лесно да се стигне до всеки пострадал. С батерия е, която работи 45 минути без презареждане. Трябват не повече от две секунди, за да се постави на пациента. Позволява кардиопулмонална реанимация по време на движение в линейка или хеликоптер. А най-голямото му предимство, подчертава началникът на кардиолгичното отделение д-р Андерй Науменко, е, че за разлика от човека, то никога не се уморява.

Главният лекар на болницата в Сахалин д-р Владимир Разумейко казва, че през 2019-а са закупили много нова техника. Предстои да получат оборудване за рехабилитация на пациенти, прекарали инсулт и инфаркт, както и апарат за аблация на сърдечния мускул. Става дума за минимално инвазивна и високоефективна хирургична интервенция, която се използва за лечение на аритмии.

До момента в района на Сахалин и Курилските острови са извършени множество промени в сферата на здравеопазването. Ръководителят на областта предприема различни действия, сред които обновяване на сградите, закупуване на модерна апаратура, но и увеличение на заплатите, за да бъдат привлечени специалисти. Младите лекари, които изберат да започнат работа в този район, получават средства, с които да плащат наема за жилище. Управата на областта планира да изгради нови 65 здравни заведения в следващите пет години. /media.framar.bg


Още за: сърце   мъж   минути   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката