Онколози изброиха факторите за успешно лечение на рак

07 ноември 2019 09:38   3299 прочита


Лекари от Москва разказаха какви фактори влияят върху успеха на лечението на рака, както и превенцията на заболяването. Това съобщиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването.

„В момента онкологията не е смъртна присъда. Успяхме да постигнем значителен успех в лечението на злокачествен рак. Така в Московския регионален онкологичен център за 9 месеца тази година са преминали лечение над 13 хиляди души, извършени са повече от 4 хиляди операции.

Важно е, че успяваме да открием повече от 50% от заболяванията в ранните етапи (I-II). В Московска област този показател е по-висок от средния за Централния федерален окръг. Но най-важното е хората сами да обръщат внимание на здравето си ", каза главният лекар на Московския регионален онкологичен център Владимир Асташов.

Специалистите обръщат внимание на факта, че тютюнопушенето, алкохолизмът, нездравословната диета, затлъстяването, стресът, излагането на радиация и много други могат да бъдат фактори, влияещи върху развитието на рака.

Ролята на наследствеността обаче също важна. Навременното откриване на болестта е ключът към успеха на нейното лечение. Необходимо е също поне веднъж на шест месеца да посещавате клиниката, да правите тестове и да преминавате към медицински преглед и професионални прегледи.

През пролетта и есента се провежда Ден на ранната диагностика. Следващият ще се състои на 16 ноември. Жителите на Московска област ще могат да получат съвет от онколози и, ако е посочено, да се подложат на ултразвук, мамография, рентгенологични и цитологични прегледи.

Към днешна дата в Московска област е създадена тристепенна система за предоставяне на грижи за онкоболни.

Първото ниво - онкологични кабинети в поликлиники, второто - легла в отделения на регионални болници, третото Московска регионална онкологична клиника и Московския регионален изследователски клиничен институт на името на М. Ф. Владимирски. / zdrave.to


Още за: онколози   фактори   успех   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката