Оперират тумора на българския Стивън Кинг 

13 октомври 2021 07:41   1760 прочита


Оперират тумора на българския Стивън Кинг 

Младият писател Иво Христов, известен като българския Стивън Кинг, ще се подложи на операция за отстраняване на големия тумор в лявата ушна кухина, с който се бори от години. Това сподели самият той пред „Телеграф“. "Вече съм в болница. Най-големият ми кошмар се сбъдна. Взехме решение да оперираме тумора. След тази операция никога повече няма да имам възможността да чувам нормално, но поне ще бъда жив и ще мога да правя това, което истински обичам – да пиша. Адски трудно ми е да взема това решение, да продължа напред, да остана силен, когато съм на дъното. 

“Не зная как да се справя със страха този път... Остава ми само да вярвам, че всичко ще бъде наред", казва 20-годишното момче. Операцията бе извършена в понеделник – 11 октомври, в болница „Токуда“. 

Точната диагноза на Иво, който е постъпил в болницата през уикенда заради много високо налягане в мозъка и състояние преди изпадане в кома, е невроброматоза-тип 2. Само преди 10 дни силен гърч пък довел до изпадането му в безсъзнание и отново незабавното приемане в болница – като липсата на подобрение налага тринадесетата поред операция. 

„Изминаха 6 години, в които ние опитахме много и различни терапии с цел смаляване на тумора в лявата ушна кухина, за да запазим слуха му, а днес, моментът, за който толкова се борихме да не настъпи, е тук. 

0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката