Откакто разбрах за това не съм хвърлила нито една черупка на яйце. Как не ми казаха по-рано, толкова ядове щях да си спестя!

04 август 2018 09:42   5445 прочита


Яйчената черупка не бива да се изхвърля! Разберете защо!

90% от яйчената черупка съдържа висококачествен калций и съединения като фосфор, калий, желязо, магнезий и силиций. Калцият, който се съдържа в черупката, много по-лесно се абсорбира от тялото – за разлика от други вещества!

Полезните свойства на черупката са известни още от древни времена и затова в много рецепти за домашно лечение присъства богатият на калций яйчен прах от черупките.

Изследвания на учени от САЩ, Канада и Унгария са показали, че съставът на черупката е удивително сходен с този на човешките зъби и кости.

Редовната употреба на яйчната черупка на прах ще ви помогне да предотвратите появата на остеопороза и да забравите за заболяванията, причинени от недостиг на калций.

Както знаем, калцият помага на тялото да произвежда нови клетки от костен мозък – нещо, което е от голямо значение за здравето!!

Редовната консумация на яйчената черупка на прах води до:

нормализиране на кръвното налягане; намаляване на вредния холестерол; предотвратяване на остеопороза; навременно лечение на киселини в стомаха; профилактика на рахит и анемия при деца – всичко се дължи на съдържанието на желязо в черупката на яйцето; премахване на радионуклиди от тялото; лечение на алергия; нормализиране обмяната на веществата и намаляване на естественото тегло; подобряване здравината на косата и ноктите; лечение на акне – черупката съдържа цинк, който има благоприятен ефект върху кожата; лечение на хронични заболявания на вътрешните органи.

Как да си приготвите прах от яйчени черупки?

1) Черупки от пресни яйца . Изсипете съдържанието на яйцето и изплакнете черупката. Варете я в продължение на 5 минути. Подсушете я, след 5-6 часа ще бъде готова за употреба. Отделете тънкия слой от вътрешната страна на черупката и след това подгответе праха, като стриете черупката. Съхранявайте праха на сухо и тъмно място в плътно затворен съд.

2) Черупки от варени яйца . Може да ги използвате за получаването на прах, но се смята, че са по-малко ефективни от черупките на суровите яйца. Няма значение какво е яйцето – бяло или кафяво. За праха използвайте яйца на пиле или пъдпъдъчи яйца. Гъшите и патешките не се препоръчват за употреба – черупките на тези яйца често са причинители на салмонелоза и други инфекции.

От години се препоръчва децата да взимат всеки ден щипка прах от яйчени черупки за подобряване на растежа и за предотвратяване недостига на калций.Постепенно дозата може да бъде увеличена. На 7 години детето може да приема половин чаена лъжичка, а за възрастните и децата над 14 години, са достатъчни 1-2 супени лъжици, за да получат дневната си доза калций.

Много полезна е сместа от лимонов сок и яйчен прах – облекчава симптомите на диатеза (повишена склонност към кръвоизливи) и алергия при деца и възрастни. Прахът от яйчената черупка ще ви отърве от проблемите с щитовидната жлеза, ще излекува гастрита и ще пречисти кръвта!

Разкажете за това невероятно средство на вашите приятели и запомнете – яйчената черупка не трябва да се изхвърля!

Източник: За жената


Още за: черупка   калций   фосфор   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката