Новините на югозападна България
Честит празник! Свети Мина – покровител на семейството и хората на път Млада британка тежеше 99 килограма, но реши да се включи в благотворителен флашмоб! 6 месеца по-късн... Уникална операция дава шанс за нормален живот на сиамските близначки Нима и Дауа
   РегистрацияЗабравена парола

Прост режим за съхраняване на младостта и здравето на лечителя Петър Димков


11 Януари 2018 09:27   3297 прочитаИстинската храна са плодовете и зеленчуците


Новата година сякаш ни дава нов шанс да стартираме наново, да започнем “на чисто”, шанс този път съдбата да отреди за нас по-добър късмет. Очакването на новото начало с надежда олицетворява стремежа на хората към по-добър живот, към промяна, към възраждане.

Разбира се, сама по себе си новата година няма да ни донесе промяна. Макар че всички мечтаем за по-добър живот, очакваме промяната да ни я донесе някой или нещо отвън - хората около нас, държавата, новата година или дори по-добро разположение на звездите и планетите.

Например си казваме - ще отслабна, няма да пуша, ще спортувам, ще стана по-уверен, ще мисля позитивно и др. Тези наши желания обаче са породени по-скоро от неодобрение на себе си и на света около нас. В много случаи не харесваме тялото си, характера си, навиците си, живота си и решаваме “да вкараме в ред нещата”, за да станем достойни и да можем да се приемем.

Не знаем откъде да започнем

Затова нека да стартираме новата година с режима на лечителя Петър Димков за здраве всеки ден. За тези от вас, които не са чували за Петър Димков, ще споделим, че лечителят е роден през 1886 г. в София в семейството на свещеник и лечителка. Той е последовател на Петър Дънов и успял да увеличи списъка с природни цярове на 10 000. Използвайки над 300 билки, върнал е здравето на хиляди българи. Както всеки лечител, така и той оставя след себе си мъдрости за здраве и щастие.

Знаменитият народен лечител е сътворил зашеметяващ и прост режим за съхраняване на младостта и здравето с лесни, но ефективни съвети. Тази програма е лесно изпълнима и усвоена, дава здрав и спокоен живот, връща част от загубената младост и свежест. Тя може да се прилага във всяка възраст, казва лечителят. Всичко това отнема само 1/2 час, но дарява здраве и красота за 24 часа.

Сутрин

► Лятно време да се става в 6 часа, а зимно време в 7 часа.

► Отваря се прозорецът, за да се проветри стаята за 5 мин.

► Сух четков масаж на лицето и цялото тяло 5-6 мин. или гимнастика, последвани от фрикция и хладка баня на подмишниците, корема и половите органи. След обличането - 10 дълбоки вдишвания с бавни издишвания с формулата “Сила, здраве, живот, младост и красота”.

► Измиване на лицето, врата и гърдите с хладка вода и изтриване с груба кърпа.

► Изплакване на устата с чай от лайка.

Обяд

► Преди ядене десет дълбоки вдишвания с бавни издишвания, както сутринта.

► След ядене почивка 1/2 час легнали или отпуснати на лежащ стол.

Вечер

► Преди вечеря 10 дълбоки вдишвания с бавни издишвания.

► Преди лягане при възможност разходка на чист въздух най-малко 1/2 час.

► Измиване на лицето с хладка вода или с топла отвара от трици, а зъбите с четка и паста, след което да се изплакне устата с чай от лайка.

► За да бъде една жена красива, тя трябва да е преди всичко здрава, със здрав и весел израз на лицето, който е в пълна зависимост от общото здравословно състояние на тялото. На всички жени се препоръчва да мият лицето си само след като измият добре ръцете си и измиването да става, като се търка лицето от долу на горе, а не, както повечето жени са свикнали, в обратна посока. След това, ако жената е свикнала да употребява някакъв крем, намазва леко лицето си с него, като самото натъркване не става на всички страни, а само с леко масажиране на лицето от долу на горе.

► Косата се разресва добре и се ляга в топло легло.

► Добре е да се заспива бързо, без да се чете в леглото - този навик е вреден за здравето.

Тайната на дълголетието

Лечителят Петър Димков е казал - чиста съвест, добро сърце и умереност във всичко. Болестите са резултат на лъжата. Нарушаването на закона на истината води до боледуване. Истината носи здраве.

Истинската храна за нас, хората, са плодовете, зеленчуците, ядките, млякото. Най-здравословни са плодовете, защото те чистят както тялото, така и мислите и чувствата на човека. След това са зеленчуците, после ядките. Млечните храни са накрая.

Дрехите попиват нашата аура и влияят върху здравето ни. Тъмните дрехи помрачават душевния лазур, светлото и пъстро облекло създава повече настроение, усмивки и радостни мисли. Не бива да носим стари дрехи, защото те внасят в новата ни личност тревоги, грижи и ядове от миналото, които ни теглят назад.

През целия ден си тананикайте някоя песен, защото песента е част от здравето и успеха. Без песен не можеш да бъдеш здрав. “Ценя най-високо благородството и самопожертвователността. Те са свързани. Който е готов да се раздава за щастието на другите, той е благороден. И обратно - благородният е готов винаги да се раздава за другите. Това е добродетелта, която “съответства” на човека и на обществото, условие за хармония между тях”, обяснява големият лечител. - Презирам алчността, защото противоречи на онова, което обединява хората и ги събира в общество. Алчността “изяжда” човека най-напред, и то тъкмо когато той си въобразява, че е успял да “изяде” в лакомията си другите. Такава е изобщо “философията” на пороците - злото, което причиняват на околните, е зло преди всичко за опорочения.

Най-много за окайване е скъперничеството. Скъперникът е човек без нищо човешко. Добротата му, доброто сърце на българина най-много ми допада.

Поначало съм склонен да извиня почти всички човешки слабости. С това не казвам, че признавам слабостите и че освобождавам човека от дълга да се бори с тях. Защото тази борба се изразява и в стремежа към усъвършенстване. Но все пак, извинявам най-вече доверчивостта. Не доверието, което предполага приятелство, а доверчивостта. Често последствията от нея са жалки”, споделя Димков./zdrave.to

Още за: младост  лечител  надежда  стремеж Още от: Здраве

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.