Новините на югозападна България
Раждането със секцио увеличава риска от помятане! Ах, Никол! В последния момент Шерцингер свали черната си рокля и показа... Звезда на плуването съблазнява от райско място..
   РегистрацияЗабравена парола

Родители изоставиха традиционните методи на лечение и спасиха детето си от рак


12 март 2018 09:14   8617 прочитаЛекарите казали 16 пъти на родителите на 14-годишният Джейк Рафърти от Кент, Англия, че детето им е обречено, и усилията им са напразни. Но двойката не се предаде и победи рака, който се опита да им отнеме сина.

Лекарите от клиника в Кент "погребали" Джейк още през 2013 г., след като в гръбнака му били открити осем агресивни тумори, пише Daily Mail.

"Джейк прилича на мен. Въпреки възрастта си, той е истински боец и отива до края, макар лекарите 16 пъти да ни казваха, че той е обречен. Веднъж даже го отпратиха у дома, за да умре в кръга на семейството", разказва бащата на Джейк Адриан Рафърти

Единствената операция, която можела не да спаси по някакъв начин, а да удължите живота на детето, била много скъпа. След 20 часа под наркоза върху операционната маса, Джейк останал парализиран и прикован в инвалидна количка, но жив. През следващите шест седмици той трябвало да понесе мъчително болезнена химиотерапия.

По време на изнурителното лечение Джейк започнал да страда от конвулсии и силно отслабнал. Но това не било най-лошото нещо, а фактът, че туморите се удвоили.

"Решихме да изоставим традиционните методи на лечение, които ни предлагат в болницата. Ние самите взехме Джейк и заминахме на прегледи при лекари в Индия, САЩ и Испания", споделя майката на Джейк Ема Рафърти

В продължение на две години родителите похарчили повече от 40 хил. долара за лечението на детето. Изненадващо при Джейк започнали да се възстановяват мускулите. Последните изследвания на кръвта и ядрено-магнитният резонанс показали, че туморите на Джейк започват да намалява, а състоянието му се стабилизира. Джейк вече не приема никакви лекарства и не е свързан с дихателния апарат.

"Лекарите в болницата, които предсказаха смъртта на Джейк, не вярват на очите им, казват, че това е чудо и те ни молят да продължим да действаме", казва Ема Рафърти

Състоянието на момчето се подобрява с всеки изминал месец. Той вече прави планове, как отново ще играе на Xbox и ще пътува по света. Въпреки това, лекарите, макар и да доволни от текущото състояние на детето, се опасяват, че ракът може да се върне.

"Неговото чудотворно оздравяване би било невъзможно без помощта на нашите роднини и непознати, които дариха кръгли суми", благодарна е Ема Рафърти

Сега Адриан и Ема събират пари за възстановителна физиотерапия за детето, което ще се провежда два пъти седмично./Zdrave.to

Още за: родители  дете  усилия Още от: Здраве

Добави/гласувай в Свежо   Сподели във Фейсбук Запомни    За печатВашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар

ИмеКоментар

Въведете кода от картинката

 Реклама

   
Информационна агенция STRUMA.COM - първи в новините на югозападна България. STRUMA.COM е запазена марка и като независима медия няма никаква връзка с други печатни и електронни медии със същото или подобни наименования.