Шест доказани терапии за отличен имунитет

26 юни 2020 09:32   1364 прочита


Поредната вълна на COVID-19, вляла се в морето от традиционни сезонни вирусни заболявания, поставя пред лекари и пациенти много въпроси. Може би най-важният от тях е как да заздравим имунитета си, за да прекараме безпроблемно и щастливо лято.

Нарушеният имунен статус води до различни заболявания, включително автоимунни процеси, алергични заболявания, имунодефицитни състояния и др.

За да се прецени състоянието на имунитета, е необходимо да се направи изследване, чиито цели са следните:

► Да се открие увреденото звено в имунната система

► Да се установи причината и да се определи прогнозата на заболяването

► Да се изберат препарати и терапии за имунокорекция

► Да се оцени ефективността на провежданото лечение

В разбиранията на човек, който е далеч от медицината, имунитетът е просто една система, която може да работи нормално, слабо или прекомерно.

В представите на повечето хора обикновено имунната система работи нормално - тя ефективно се противопоставя на инфекции и туморни процеси. При някои хора имунитетът е твърде „слаб“ и тогава те боледуват често и сериозно. При други имунитетът е твърде „силен“, заради което страдат от автоимунни заболявания и алергични реакции.

При такова елементаризирано разбиране за структура на имунитета, лечението на заболявания, причинени от нарушения в работата му, изглежда още по-просто: „Работи нормално? - Не пипайте!”; „Слаб имунитет? - Трябва да се усили!”; „Силен имунитет? – Да се отслаби!”.

Всъщност, имунитетът е много сложна система. В него има много звена. Във всяко от тях може да възникне нарушение, което прави определени реакции на имунния отговор недостатъчни, прекомерни или изкривени. И едва след като увреденото звено се открие чрез изследвания, може да се приложи насочено лечение за възстановяване или компенсиране на функцията на имунната система.

Основни методи за терапия на имунологичните заболявания и постигане на отличен имунитет:

1. Използване на медикаменти, които повлияват едно или друго звено от реакцията на имунния отговор;

2. Използване на препарати, които потискат имунния отговор;

3. Използване на лекарства, които стимулират имунния отговор към определени антигени;

4. Екстракорпорални методи за пречистване на кръвта - за премахване на „излишните“ имуноглобулини, циркулиращи в кръвта;

5. Въвеждане в организма на антигени в минимални дози за стимулиране на имунитета система или обратно - за потискане на имунните реакции;

6. Използване на OPL терапия. Специално разработената от световнопризнатия учен проф. Джовани Барко кислородна полиатомна течност, е в основата на революционната, изключително ефективна и безвредна оксидативна терапия. Тя се прилага с успех при над 100 заболявания, както и за постигане на отличен имунитет, предпазващ ни от болести./zdrave.to


Още за: терапии   имунитет   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката