След години тежка борба, тя успя да свали над 85 килограма и поребърна живота си 

29 юли 2022 05:19   4824 прочита


 

Когато майката на Линда Миглиачио почива, тя не може да стои права дори, за да произнесе реч на погребението. Към този момент тя тежи цели 160 килограма. Това за нея е дъното. Осъзнава, че повече не може да продължи така. 

Проблемите започват от рано. Още като дете, нейната майка постоянно готви вкусотии и тя започва да асоциира храната с комфорт. В гимназията е мажоретка, но в един момент започва да осъзнава, че тежи доста повече от останалите момичета. Тогава, на 15 години, прави първата си диета. Не само не решава проблема, а го влошава. 

С всяка следващата година килограмите се увеличават. Още в 20-те си години надвишава нормата с 30-40 килограма. През годините успява да свали 40-50 килограма, над 10 пъти. Във всеки един от случаите обаче, след свалянето започва стремглаво и увеличено качване. Докато се грижи за болната си майка, пада в банята и наранява коляното си. 

Отива при хирург, който ѝ казва, че няма как да и направи операция. Тежи прекалено много, няма как да се възстанови след нея. Предупреждава я, че ако не свали килограми, има най-много година преди да бъде прикована за инвалидна количка. От това и става още по-зле, но се оказва, че е за добро. 

През 2016 година решава, че вече няма избор и трябва да успее. Започва да спазва балансиран режим, без изключване на храни. Ограниченията при нея не работят, но осъзнава, че може да контролира количествата. През 80% от времето яде стриктно, но си позволява в 20% от времето да се глези. Забрани ли си това, после става катастрофално. 

Тренира редовно, което смята, че е ключът към истинската промяна в начина на живот и мисленето. 

За да подсили духа си, тя започва да медитира, да прави йога, да задълбочава вярата си в Христос. Присъединява се към група за поддръжка на хора, които отслабват. Там много ѝ помагат. За две години успява да свали почти 86 килограма. Във времето след това започва да пътува. Осъзнава колко по-добър е животът. Това я вдъхновява допълнително да не се връща назад. Вече е много уверена, сякаш ли е свалила оковите. 
 


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката