След лазерна епилация лицето на жена се превърна в „шахматна дъска"

21 ноември 2023 06:16   3708 прочита


 

38-годишната Тобе Мойо от Кейптаун, Южна Африка, получи болезнени изгаряния, след като резервира годишната си процедура за лазерна епилация. Жената твърди, че лицето и шията й станали като шахматна дъска.

Тобе, която страда от прекомерно окосмяване поради синдром на поликистозни яйчници (PCOS), реши да се подложи на лечение за епилация през септември 2023 г. Жената вече се била подлагала на подобна сесия за епилация осем пъти преди и смятала, че знае „какво да очаква“, пише Daily Star. Въпреки това тя каза, че е бил назначен стажант и процедурата бързо станала болезнена. Усетила силно и необичайно усещане за парене от лявата страна на врата си.

След процедурата Тобе погледнала кожата си в огледалото и открила тъмни квадрати, покриващи врата и брадичката й. Тя вярва, че изгарянията са възникнали, когато обучаващият се е забравил да включи охлаждащия механизъм, вграден в лазера. Въпреки съмненията относно правилността на процедурата, жената твърди, че все пак е трябвало да плати £13 за обезкосмяването.

"Вратът ми е изгорен. Имам тъмни правоъгълници по целия врат. Не искам да излизам от къщи. Просто исках да облекча симптомите, но сега съжалявам, че отидох на сесията", каза тя.

Кожата на една жена беше съсипана, лазерна епилация, шахматна дъска, следи от изгаряния, изгаряния по лицето й, рядко заболяване, стажант, растеж на косатаЦял екран

Изданието отбелязва, че окосмяването по лицето на Тобе започнало да расте на 18-годишна възраст. Тя била диагностицирана със синдром на поликистозни яйчници (PCOS).

"Мразех да бръсна лицето си. Трябваше да се бръсна веднъж на ден, докато не научих за друг метод на лечение. Бях млада жена, която се нуждаеше от бръсначи за лицето си. Търсех всичко, което можеше да помогне", спомня си момичето.

След като завършила университет, жената се запознала с лазерната епилация. Тя била доволна от резултатите от първата процедура и накрая се отказала да се бръсне всеки ден. През септември 2023 г. Тобе решила да опита друг салон, след като видяла няколко възторжени отзива онлайн. Тя се записала за сеанс за лазерна епилация на долната част на лицето.

Кожата на една жена беше съсипана, лазерна епилация, шахматна дъска, следи от изгаряния, изгаряния по лицето й, рядко заболяване, стажант, растеж на косатаЦял екран

Жената видяла няколко възторжени отзива за новата клиника в интернет. Снимка: SWNS

При пристигането си в салона й казали, че кожата й може да е леко зачервена след процедурата и ще трябва да приложи студен компрес.

"Всичко изглеждаше наред. Взеха ми информацията и ми обясниха всичко. Но след няколко минути усетих, че започна да ме удря токов удар и ми се стори, че кожата ми е изгоряла. Не се оплаках, вярвайки, че знаят какво правят, "въпреки че тя изрази опасенията си, че усещанията са много силни. Персоналът каза, че това е нормално и започна да бърника с лазерното устройство, за щастие след това не болеше толкова много", добави жената.

Поглеждайки се в огледалото, Тоби с ужас видяла модел от тъмни правоъгълници върху кожата си, подобен на шахматна дъска. Месец по-късно по кожата на жената все още се виждат петна. Персоналът на салона я уверил, че студен компрес и някои продукти за грижа ще бъдат достатъчни за лечение. Няколко седмици момичето избягвало срещи с приятели. След като се оплака, тя получи официално извинение от салона и крем с алое за лечение на изгарянията си.


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката