Този мъж не е боледувал от 5 години! Ето как го постига

24 февруари 2020 08:47   2309 прочита


Сънят е много важен елемент за доброто здраве

Според статистиката на СЗО всяка година от 5 до 10% от населението по света се разболява от грип. В световен мащаб броят на болните достига един милиард души. Всяка година 650 хиляди души умират от усложнения при настинки.

Как да се предпазите от вирусните заболявания и да укрепите имунитета си? Споделям моите 5 правила, които ми помагат да не се разболeя повече от настинка.

1. Дръжте краката си топли

Много се говори за това и в страни като Япония се практикува от много дълго време. Всъщност, веднага щом замръзнат краката ви, тялото реагира с настинка или грип. Затова трябва да поддържам краката си топли както през деня, така и през нощта. 

2. Режим за пиене на вода

Това е нещо повече от просто пиене на 1-2 литра вода всеки ден. Трябваше да задавам аларми, за да не забравя. Поставих си шише с вода на работно място с обем 1,2 литра, и ръката ми сама посяга към нея през деня. Щом тялото се нуждае от течност, водата винаги е под ръка.

3. Физическа активност

Опитвам се всеки ден да ходя на разходка и да вървя 10-15 хиляди стъпки. През зимата правя упражнения вкъщи. През лятото бягане, колоездене, плуване.

4. Сън

Разбрах, че сънят е много важен елемент за доброто здраве! Само по време на дълбок сън тялото се възстановява. Лош сън = лош имунитет. Лягам възможно най-рано, от 21 до 23 часа. Затъмнявам стаята колкото е възможно повече. Изолирам се от външни звуци Проветряваме стаята за 30-60 минути преди лягане. Спим поне 8 часа. 

Тези 5 прости правила ще ви позволят да укрепите имунитета си и по-добре да устоите срещу грип и настинки. Споделете вашите методи и правила за укрепване на имунитета в коментарите!

zdrave.to


Още за: мъж   боледуване   здраве   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката