ТРЕНИРОВКА ЗА ТЮЛЕНИ: Лицеви опори вкараха ученици в болница

20 януари 2023 06:41   3164 прочита


ТРЕНИРОВКА ЗА ТЮЛЕНИ: Лицеви опори вкараха ученици в болница

Ученици от гимназията "Рокуол-Хит" в Хийт в Тексас се озоваха в спешното след изтощителна тренировка по физическо. Родителите на децата заявиха, че са ужасени от отношението към децата им.

Учениците са били принудени да направят близо по 400 лицеви опори без почивка за вода, съобщава д-р Осехотуе Окоджи, родител на един от учениците, пред CBS News.

Треньорът по футбол в училището Джон Харел е в отпуск след инцидента.

Д-р Окоджи заявила, че синът ѝ се е прибрал от училище с болки и не можел да вдигне ръцете си. Поставена му е диагноза рабдомиолиза - медицинско състояние, което включва разграждане на мускулната тъкан, което води до отделяне на вреден протеин в кръвта, каза тя. Прекарал е една седмица в болницата.

В писмо, разпратено до родителите на спортистите в Twitter, директорът на гимназията в Рокуол-Хийт Тод Брадфорд заяви, че на 9 януари няколко родители са съобщили, че децата им се нуждаят от медицинска помощ, след като три дни преди това са били "задължени да изпълняват множество лицеви опори" по време на тренировка.

Училището, което се намира на около 40 км. от Далас, заяви, че наема независима трета страна, която да разследва инцидента, в допълнение към пускането на главния треньор по футбол в отпуск в очакване на резултатите от проверката.


Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката