Tрогателно: Баща сам направил лекарство на сина си, за да го спаси 

20 октомври 2021 06:24   3438 прочита


 

Жител на град Кунмин в Югозападен Китай започнал самостоятелно да приготвя лекарство за сина си, който страдал от рядко генетично заболяване, съобщава вестник South China Morning Post, цитиран от Монитор. 

Синът на Сю Вей страдал от синдром на Менкес – генетично заболяване с летален изход. След като през май лекарите съобщили диагнозата на детето, мъжът, който работел като продавач, решил да получи необходимото образование и сам да създаде лекарство. 

„Не съм учил в университет, но това не означава, че не мога да се науча. Нужен съм на сина си и ще уча и ще опитам всички възможни начини, за да го спася”, каза Сю Вей. 

За да се сдобие с необходимата му информация, бащата проучил всички научни разработки по темата и университетските курсове с открит достъп. 

Първоначално Сю Вей подписал договор с компания, която произвела лекарство по негови инструкции, но след известно време това започнало да му струва твърде скъпо. В крайна сметка той решил да закупи необходимото оборудване и започнал да произвежда медикамента вкъщи. След като опитите върху животни потвърдили безопасността на препарата, Сю Вей го изпитал върху себе си, а след това започнал постепенно да го дава на сина си. 

Синдромът на Менкес е рядко генетично заболяване, което нарушава обмяната на мед в организма, вследствие на което при болния се наблюдава забавяне на растежа и 

Комплексът от тези симптоми се причинява от мутации в гените, отговорни за усвояването на медта от храната и доставянето на нейните йони до клетките. 

Продължителността на живота на децата със синдром на Менкес е кратка; те обикновено умират преди да навършат три години. 

Trendynews. bg 
 

 
 


Още за: баща     лекарство   сина си       Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката