Тялото му произвежда алкохол: мъж беше уволнен поради рядко заболяване

23 март 2023 23:55   2588 прочита


Бивш жител на Ню Джърси (САЩ), Марк Монджиардо, беше диагностициран с рядък синдром на "автопивоварна". Организмът на мъжа произвеждал алкохол. 

Симптомите се появяват за първи път през 2006 г. Мъжът работел като учител и треньор в гимназия в Ню Джърси, когато училищният персонал започнал да се оплаква, че мирише на алкохол, въпреки че самият той твърдял, че въобще не е пил през работния ден.

„Никога не бих направил това. Аз съм учител. Беше много обезпокоително за мен. Наистина нямах представа какво се случва“, каза Монгиардо пред репортер на 7 On Your Side Investigates .

В крайна сметка училището го пусна в платен административен отпуск, съобщава ABC 7. По-късно американецът каза, че не е имал друг избор, освен да напусне работата си. Заедно със съпругата си и двете си деца той се премества в Лонг Айлънд и получава работа като учител в местно училище.

През 2018 г. полицията спира Монгиардо. Проверката е показала, че алкохолът в кръвта му е 0,18 или 0,19 промила.

"Тогава загубих всичко. Загубих всичко, което може да бъде загубено. Трябваше да продам къщата си, колата си. Не можах да си намеря работа в образованието, дори не можах да си намеря работа в хранителен магазин. Бях обвинен с тежко престъпление. Знаете ли, бях изправен пред затвор за две години за шофиране в нетрезво състояние, въпреки че не бях пил", каза той.

След този инцидент майката на Марк за първи път започва да търси причините за „пиянството” на сина си. По-късно тя се натъкна на синдрома на "автопивоварната" в интернет.

Мъжът успял да намери лекар, който се занимава с лечението на това рядко заболяване. Предписани са му лекарства и строга нисковъглехидратна диета.

Синдромът на Autobrewery е рядко заболяване, при което ендогенната ферментация произвежда опияняващи количества етанол в храносмилателната система.

Превод: GlasNews

 
 
 

Още за: Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар
Въведете кода от картинката