Учените откриха мощно „живо средство“ срещу рака

29 август 2019 09:15   8312 прочита


Австралийски изследователи са изолирали съединение от тайната на жлезата на морския охлюв Dicathasis orbita, което има не само антибактериални и противовъзпалителни свойства, но и предпазва от рак, съобщава Phys.org.

Както обясни професор Катрин Абът от Университета на Флиндерс, мащабно десетгодишно проучване показва, че активното съединение, получено от веществото, което се произвежда от мекостенната жлеза, може да се използва като средство за предотвратяване на рак на червата.

„Ако трябва да бъда честен, ние сме много развълнувани от най-новите резултати от нашата работа и се надяваме да привлечем инвестиции на фармацевтични компании за работата върху ново лекарство, което ще помогне значително да намали риска от колоректален рак“, каза Катрин Абът.

Според професор Кирстен Бенкендорф „съединението, получено от кохлеята, може да предотврати образуването на злокачествени тумори". Това е първият важен извод.

"И второто - успяхме, използвайки сложни съвременни технологии, да проследим метаболизма на съединението в тялото", каза тя. 

Това е много важно за разработването на лекарства, тъй като помага да се докаже липсата на потенциално токсични странични ефекти. /zdrave.to


Още за: Учени   тайна   жлеза   Още от: Здраве

Принтирай статия
0 коментара


Вашият коментар

ВАЖНО! Правила за публикуване на коментар
Име
Коментар




Въведете кода от картинката